Aşırı soğuk nedeniyle yüksek kesimlerdeki ısının eksi 5, orta kesimlerde ise eksi 3 dereceye kadar düştüğünü ifade eden Akbaşlı, "Maalesef yaşanan don hadisesi, yüksek kesimlerde yeni mahsul üründe çok ciddi anlamda hasara neden oldu. Orta kesimlerde de önemli hasarlar oluşmuş durumda. 010 ürünü fındıkta sıcaklıkların etkisiyle erken doğum süreci başlamıştı. Yaşanabilecek don nedeniyle de 2010 ürününün hasar görmesinden endişe ediyorduk. Korktuğumuz maalesef başımıza geldi. 2010 ürünü fındığı dün gece meydana gelen don nedeniyle hasar gördü. Rekoltede önemli hasar oluşacak. Büyük talihsizlik yaşadık. Üzgünüz." dedi.
Zararın fındık rekoltesine ne oranda yansıyacağına dair bir rakam açıklamanın şu an mümkün olmadığını bildiren Akbaşlı, hasar boyutunun yapacakları çalışmalar sonucunda ortaya çıkacağını da sözlerine ekledi. Öte yandan Giresun İl Tarım Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde yaptığı çalışmada 2010 yılı fındık rekoltesini 61 bin ton olarak belirlemişti.
Soğuklar, Giresun'daki fındık bahçelerini vurdu

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, il merkezine bağlı Mesudiye köyünde bir vatandaşa ait fındık bahçesinde basın açıklaması yaptı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Ceza sorumluluk yaşı 12'den 10'a düşecek!TBMM'nin suça sürüklenen çocuklara ilişkin hazırladığı Rapora göre ceza sorumluluğu yaşının; 12'den 10'a düşürülmesi planlanıyor.
Kayyum atanan 'Kayyum'a yeni Kayyum: Şişli Belediyesi!İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'den alınarak Kayyuma devredilen Şişli Belediyesinde bir hafta içinde 2. kez Kayyum değişti.
'Kurultay Davası'nda yeni gelişme: ‘Özkan Yalım’ın ifadesi!Görevinden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın verdiği son ek ifade 'Kurultay' davası dosyasına girdi.
Ece Gürel'in ölüm sebebi kesinleşti: DNA detayı!İstanbul'da 36 yaşındaki Ece Gürel, yürüyüş yapmak için gittiği Belgrad Ormanı'nda 2 Mart 2025'te kayıplara karıştı. 4 gün sonra sağ bulunan ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ece'nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlanırken, dikkat çeken detaylar yer aldı.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim


































