Merkez Osmangazi İlçesi’nde bir ilköğretim okulunun karşısında inşaat malzemeleri satan işyeri açan evli ve 3 çocuk babası Cemil Meriçli, geçen Haziran ayında para vererek kandırdığı ilköğretim okulu 5’inci sınıf öğrencisi kız çocuğu D.A.'ya, işyerinin arkasındaki banyoda tecavüze yeltendiği sırada şikayet üzerine yakalandı. Aynı şekilde 2 kız çocuğuna daha tacizde bulunduğu belirlenen Meriçli’nin, ‘Küçük yaştaki çocuklara cinsel istismar’ suçundan daha önce 2 kez cezaevine girdiği, son olarak 2000 yılında, kamuoyunda ‘Rahşan Affı’ olarak bilinen ‘Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası’ndan yararlanarak serbest kaldığı anlaşıldı..
Tutuklanarak cezaevine konulüan Meriçli hakkında Bursa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Nitelikli cinsel istismar’ ve ‘Küçük yaşta çocukları hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından toplam 82 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
SUÇU KABUL ETTİ
Çıktığı son duruşmada suçunu kabul eden Meriçli, “Hakim bey, işlediğim suçun farkındayım. Ancak çok pişmanım. Mahkemenin vereceği karara saygı duyuyorum” dedi.
Yargılama sonunda mahkeme Cemil Meriçli’ye, D.A., B.K. S.H. adlı çocuklara ‘cinsel istismar’ suçundan her bir çocuk için 12 yıl 6 ay olmak üzere toplam 37 yıl 6 ay, ‘hürriyeti tahdit’ suçundan yine her bir çocuk için 6'şar yıl 3'er ay olmak üzere 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Toplam 56 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılma kararını duyunca şok olan Meriçli, cezaevine gönderildi.
Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.
İSTANBULHABER AJANSI













































