• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Özgür Mumcu'dan önemli açıklama

Uğur Mumcu'nun oğlu, yıllar sonra babasının ölümüyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Uğur Mumcu'nun oğlu, yıllar sonra babasının ölümüyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İnternet sitesi T24'e konuşan Özgür Mumcu, babasına yönelik suikast için "İslamcı operasyonu olduğuna inanmıyorum" deyince, Zaman gazetesine manşet oldu. Zaman bugün Özgür Mumcu'nun dün sitelerde yer alan açıklamaları ile çıktı... Gazetede yer alan haberin özeti şöyleydi; 

"Bu cinayeti kontrgerillanın işlediğini duysam şaşırmam. PKK'nın yaptığını duysam yine şaşırmam. Elbette ciddi bir delile dayanarak



Zaman gazetesi'nin manşetinde oğul Mumcu'nun açıklamaları yer aldı. Muhafazakar kesimin dikkatini bu sözlerle çeken Mumcu'yu Star yazarı Ahmet Kekeç de kaleme aldı.
MUMCU'NUN OĞLU 'LİBOŞ' OLMUŞ

Mumcu'nun oğlunun açıklamaları bomba etkisi yarattı. Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Uğur Mumcu'nun oğlu liboş  olmuş sözleriyle karşı tarafın yakıştırmasını açıklıyor. İşte o yazıdan bir bölüm: 

Evet, fazla değilse de, birazcık öyle olmuş. Fena da olmamış hani... Yakışmış.

Daha önce yazılarına bakmazdım. Kendisiyle yapılan röportajı okuyunca neler kaçırdığımı fark ettim.

Birincisi, Özgür Mumcu, “Uğur Mumcu’nun oğlu” tanımlamasının çağrıştırdıklarıyla alakalı bir yerde durmuyor. İkincisi, hazır kalıp yargıların ve ezber bilgilerin adamı değil. Üçüncüsü, hakkaniyet sahibi... Dördüncüsü de şu olsun:

Evet, Uğur Mumcu’nun oğlu... Bunun gururu her evlada nasip olmaz. Ama bunun da ötesinde düşünen, araştıran, bilgi ve muhakemeyle hareket eden, ismi de “Özgür Mumcu” olan bir entelektüel... le konuşuyor ve doğru or

söylemiyorum, ama ben bu cinayetin bir İslamcı operasyonu olduğuna inanmıyorum." diyen Mumcu, başından itibaren böyle düşündüğünü vurguladı.

İSLAMCILAR NİYE ÖLDÜRSÜN

'İslamcılar'ın suikast yapması için bir sebep olmadığını, babasının da ifade özgürlüğü açısından siyasal İslam'la problemi bulunmadığını belirten Özgür Mumcu şöyle devam etti: "Babamın, MİT ile PKK arasındaki bağlantılar üzerine yaptığı araştırmaların meyvelerini alacakken öldürüldüğü ortada. Cinayetten bir yıl geriye doğru tarama yapıldığında görülecektir; laiklik ya da İslamcılar üzerine kaleme aldığı yazı sayısı ciddi bir oran teşkil etmez."

İSLAMLA PROBLEMİ YOKTU

Özgür Mumcu, babasının da ifade özgürlüğü açısından siyasal İslam'la problemi bulunmadığını anlattı. Ölümünden önceki bir yıllık yazılarına bakıldığında bunun görüleceğini söyleyen Özgür Mumcu, babasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "TCK'nın 141-142. maddeleriyle birlikte 163'ün kaldırılmasını da savunurdu. Tarikat-siyaset-ticaret üçgenine eleştirileri vardı, ama ifade özgürlüğü açısından siyasal İslam ile ilgili problemi yoktu. Babam öldürüleli 17 yıl oldu. Neredeyse her sene çeşit çeşit senaryolarla karşılaştık. İslamcılar, eski ülkücüler, kontrgerilla, PKK... Birçok şey iddia edildi. Bu cinayeti kontrgerillanın ya da PKK'nın yaptığını duysam şaşırmam. Elbette ciddi bir delile dayanarak söylemiyorum; ama ben bu cinayetin bir İslamcı operasyonu olduğuna inanmıyorum."

 'Babanız yaşasaydı Cumhuriyet Gazetesi'nde yazar mıydı?' sorusuna, "Babam bugün Cumhuriyet'te yazar mıydı; bilemeyiz. Babam olsaydı Cumhuriyet bu Cumhuriyet olur muydu; onu da bilemeyiz." diyerek manidar bir cevap veriyor.

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim