İstanbulhaber'e Hoşgeldiniz, bugün 15 Mart 2010 Pazartesi
İstanbul  
4°C / 8°C

SON DAKİKA
İSTANBUL'DA TRAFİK
ETKİNLİKLERDiğerleri
12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
MHP’li Yalçın’dan, Başbakan’a ağır suçlama
09 Şubat 2010 / 11:35
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, Başbakan Erdoğan'ı "Sivil Darbe" yapmak ve "Sivil Diktatör" olmakla suçladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin “Fitne Ateşi” ile gerilim siyasetinden medet umduğunu iddia etti.

TBMM’de yaşanan son olaylar, AKP’nin siyaset anlayışı ve tarzının şirazeden çıktığını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın konuşma ve davranışlarına saldırgan bir ruh hâli içinde bulunduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, AKP iktidarının “seçilmiş bir kral” gibi yedi yıldır kullanan, Başbakan Erdoğan’ın “sivil diktatörlük” ve “sivil darbe” inşası yolunda hızla ilerlediği kaydedildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada;  Taraf ve Vakit Gazetelerinin iktidar yandaşı basın yayın organı olduğu dikkat çekilerek,  MHP düşmanlığı konusunda “tetikçi kardeşliği” yapıldığı iddiasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın’ın yaptığı yazılı açıklama aynen şöyle;

AKP, ÇIKARDIĞI “FİTNE ATEŞİ” İLE GERİLİM SİYASETİNDEN MEDET UMMAKTADIR

 

TBMM’de yaşanan son olaylar, AKP’nin siyaset anlayışı ve tarzının şirazeden çıktığını göstermiştir. Son günlerdeki konuşma ve davranışlarına bakıldığında Başbakan R. T. Erdoğan’ın saldırgan bir ruh hâli içinde bulunduğu görülmektedir. Bu hâliyle Başbakan, patlamaya hazır bir canlı bomba izlenimi vermektedir. Tek parti iktidarının bütün imkânlarını adeta “seçilmiş bir kral” gibi Yedi yıldır kullanan ve çiftçileri, işçileri, emeklileri, memurları, şehit ailelerini, öğrencileri, sendikacıları kısaca toplumun her kesimini azarlayan R. T. Erdoğan “sivil diktatörlük” ve “sivil darbe” inşası yolunda hızla ilerlemektedir.

 

AKP ve Başbakan, “Teğet geçecek” dediği ekonomik krizle açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten, bunalmış bir halk ortaya çıkarmıştır. Mağdurluk edebiyatı ile çıktığı yolda; baskılar, aşağılanmalar, sanal suikast iddiaları ve kanunsuz dinlemelerle halkın psikolojisini bozmuş ve maşerî vicdanı örselemiştir. AKP iktidarında millî ve manevî değerlerimizin tamamı siyaset malzemesi yapılarak darmadağın edilmiştir. Şehitlerimiz “suçlu”, teröristler “barış elçisi” hâline getirilmiş; azdırılan bölücülerin pervasız davranışları ve densizlikleri milletimizi bıktırmıştır.

 

Bütün bu yaşananlardan sonra Türk halkı AKP’den kaçarak Milliyetçi Hareket Partisine yönelmektedir. İşte Başbakan ve silahşorlarını saldırganlaştıran, “fitne ateşi” yakarak gerilim siyasetiyle bulanık suda balık avlama yoluna iten gerçek neden budur. Taraf ve Vakit gazeteleri gibi iktidar yandaşı basın yayın organlarının Milliyetçi Hareket Partisi düşmanlığı konusunda ittifak ettikleri “tetikçilik kardeşliği” de bunun açık ifadesidir.

 

Sayın Başbakan, müsebbibi kendileri olan ve her olumsuzluğu meşhur “takiyyeci” tavırları ile başkalarına yamama zihniyetinden bir türlü kurtulamamıştır. Başörtüsü başta olmak üzere aziz milletimizin kutsal saydığı bütün değerleri siyasete alet ederek değersizleştiren ve yedi yıllık iktidarlarında sorunları çözümsüz hâle getiren AKP’dir. Eşi hanımefendinin üç sene önce yaşadığı üzücü olayın hesabını o dönemde soramayan, bugün siyaset malzemesi hâline getiren de Sayın Başbakandır. GATA komutanı olan zatı neden görevden almadığı, dönemin Genelkurmay Başkanı ile Dolmabahçe’de, kapalı kapılar ardında neyin pazarlığını yaptığı hâlâ merak konusudur.

 

Sayın Başbakan, kendisini “peygamber”e benzetenin, kendi partisinin il başkanı olduğunun galiba farkına dahi varamamıştır. Hz. Peygambere hakaret eden AKP Aydın İl başkanı görevden alınacağına, İl Genel Meclisi Üyesi yapılarak ödüllendirilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi ise bu çarpık durumu sadece dile getirmiş ve lanetlemiştir. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e hakaret eden, AKP’nin İl Başkanıdır. Sayın Başbakan bu gerçeğe rağmen yüzü dahi kızarmadan “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali, üste çıkarak başkalarını, Peygamberimize hakaret etmekle suçlamaktadır. Hiçbir milliyetçi-ülkücü, hiçbir canlıyı Hz. Peygamberle kıyas sapkınlığına düşmemiştir, düşmez de. Bunu ancak AKP il başkanının yaptığı gibi cahiliye devri sapkınları yapar.

 

Buradan Sayın Başbakan’ı ve yardakçılarını ikaz ediyoruz. Ne dümenler çevirdiklerini gayet iyi biliyoruz. TBMM kürsüsünden milletin vekillerini “edepsiz, izansız, ahlâksız” şeklinde hayâsızca suçlayarak şürekâsını Milliyetçi Hareket Partisi sıralarına saldırtan doğrudan Başbakan’ın kendisidir. Türk milliyetçileri bütün bunların hesabını mutlaka soracaktır. Son olaylarla birlikte partimiz ve mensuplarının onurunun ayaklar altına alınmaya çalışılması, göstereceğimiz müsamahanın sınırını daraltmaktadır.

 

Manevî değerlerlerle yoğrulmuş Türk milliyetçilerinin, uğrunda bedel ödediği mukaddeslerini, ölümüne sahiplendikleri unutulmamalıdır. Bizler, ‘bir hilâl uğruna toprağa düşen fidanlarımızın şehitlik mertebesine ulaştığına inanan bir camiayız’. Bizler, insanî değerleri merkeze alarak, insanlık adına yola çıktık. Bu ideale hizmet ederken, neye inanırsak onu söyleriz; göründüğümüz gibi olur, olduğumuz gibi de görünürüz. İşte bu sebeple Milliyetçi Hareket gücünü milletimizin mukaddesatından, inançlarından, kısaca değerlerinden alır ve bu değerlerin aydınlattığı yolda ilerler.

 

Aziz milletimiz şunu iyi bilsin ki, Milliyetçi Hareket Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş milyonlar; AKP’nin karanlık yollarda ürettiği çirkin, kavgacı ve fitneci siyaset oyununa gelmeyecektir.

 

İSTANBULHABER AJANSI

Haberi Paylaş :
GoogleGoogle, YahooYahoo, FacebookFacebook, DiggDigg, Del.icio.usDel.icio.us, RedditReddit
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
1/10
VİDEO GALERİTüm Videolar »
ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
ANKET
MANGA'NIN EUROVISION'DA TEMSİL EDECEĞİ ŞARKIYI BEĞENDİNİZ Mİ?
ÇOK YORUMLANANLAR
FOTO GALERİTüm Galeriler »
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım: Capitol Medya - Yazılım: CM Bilişim