• BIST 13950.59
  • Altın 6232.21
  • Dolar 46.2721
  • Euro 53.5961
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 32 °C

Kılıçdaroğlu'ndan ''Gürsel Tekin'' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin’in parti yönetimindeki görevinden istifasının ardından atacağı adımları anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temmuz ayının ilk haftasında yapılacak büyük kurultaya kadar Gürsel Tekin’in istifasıyla boşalan “Tanıtım, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” koltuğuna atama yapmayacağını söyledi. Tekin’in istifa gerekçeleri ile istifa öncesi kendisine iki mektup bıraktığı ve kumpas kurulduğunu belirttiği iddialarına yanıt vermekten kaçınan CHP Lideri “Sayın Tekin’in istifasının gerekçelerine girmek, istifa tartışmasını büyütüp belli noktaya taşımak istemiyorum” dedi.

KURUM KÜLTÜRÜ

Habertürk gazetesinin haberine göre, Tekin’in istifasıyla “Yeni CHP” algısının yara aldığına ilişkin yorumlara ise Kılıçdaroğlu, “Yeni CHP’nin algısı hiçbir zaman kişilere odaklı olmadı. Kişilere odaklı bir politika izlenemez zaten. Önemli olan kurum kültürüdür ve bu kurum kültürünü yaşatmaktır” dedi. CHP Lideri’nin parti yönetiminin İstanbul il kongresine müdahale ettiği iddiaları üzerine kurmaylarına “Ben il kongrelerinde yetkiyi de sorumluluğu da örgüte veriyorum. Partide isteyen istediğini destekler, yeterki benim ismimi kullanmasınlar” dediği belirtildi. 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.aksiyonhaber.com

www.thyhaber.com

www.ulasimonline.com

www.denizhaber.com.tr

www.turkishmaritime.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim