Zanlıların, öğretim üyelerinin ek ders ücretleri ve maaş hesaplarından, üniversitenin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için ayırdığı paralardan, dikkat çekmemek için küçük kesintiler yaptığı ve hesaplarına geçirdikleri ileri sürüldü.
Ayrıca, adliyeye sevk edilen zanlılardan mutemet M.A.Y'nin (50) yakını olan bir kamyon şoförünün de öğretim görevlisi gibi gösterildiği, derslere girmiş gibi ücretlendirildiği ve ek ders ücreti yazıldığı bildirildi.
Bu şekilde, yaklaşık 800 bin liralık dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen zanlıların, paraların bir bölümünü Antalya'da lüks otellerde eğlenerek harcadıkları da öğrenildi.
SÜ'deki öğretim üyelerinin maaşlarından kesinti yaparak zimmetlerine para geçirdikleri iddiasıyla, dün sabah aralarında üniversitede görevli kişilerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.
Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.
İSTANBULHABER AJANSI












































