• BIST 13744.64
  • Altın 6008.11
  • Dolar 46.1496
  • Euro 53.3244
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Kaddafi yine çadırıyla Roma'ya gidiyor

Libya lideri Muammer Kaddafi, yine çadırıyla birlikte Roma'ya geliyor. Pazartesi günü İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yle birlikte İtalya-Libya Dostluk Anlaşması'nın ikinci yıl dönümünü kutlayacak.
Kaddafi, Pazartesi günü Roma'da yapılacak kutlama öncesinde hazırlanan yeni Libya pasaportlarında Berlusconi'nin görüntülendiği bir karenin de yer alacağını duyurdu. Libyalıların yeni pasaportlarının sayfaları, Kaddafi'nin yaşamından çeşitli görüntülerle süslenecek. Kaddafi ile Berlusconi'nin 2008'de Libya'nın Bingazi kentinde İtalya-Libya Dostluk Anlaşması'nı imzalamalarının ardından el sıkıştıkları karenin de yeni pasaportların sayfalarında yer alacağı bildirildi.

İtalya'yı son iki yıl içinde dördüncü kez ziyaret edecek olan Kaddafi, Roma'ya bu kez kadın korumaları olan amazonlar ve ünlü bedevi çadırının yanı sıra 30 kişilik bir atlı folklor ekibini de beraberinde getirecek. Libya'dan getirilen ekibin, Roma'da İtalyan jandarmasına ait Tor di Quinto Kışlası'nda Berlusconi tarafından Kaddafi onuruna verilecek 800 kişilik akşam yemeği sırasında, Arap atlarıyla davetlilere gösteri yapacağı belirtildi.

Kaddafi'nin sömürgecilik dönemi nedeniyle İtalya'ya zaman zaman yönelttiği sözlü eleştiriler, 30 Ağustos 2008'de Bingazi'de İtalya-Libya Dostluk Anlaşması'nın imzalanmasıyla sona ermişti. Sömürgecilik dönemindeki zararları tazmin amacıyla İtalya'nın Libya'ya bazı taahhütlerde bulunduğu ve Kaddafi'nin de 1979'daki devrimin ardından sınır dışı ettiği İtalyanlara 50 milyon Avro tazminat ödemeyi kabul ettiği anlaşma, ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açılarak ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesini öngörüyor.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim