• BIST 14354.32
  • Altın 6417.87
  • Dolar 46.274
  • Euro 53.7489
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

HSYK Başkanvekili: Referandumda 'evet' demem

HSYK'nın kararlarını yargı yoluna açan anayasal düzenlemeye destek verirken, referanduma olumlu bakamayacaklarını açıkladı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, böyle bir ortamda uzlaşılabileceğini sanmadığını ifade ederek, hükümet tarafından hazırlanan Anayasa değişikliği paketinin referanduma gitmesi durumunda bu nedenle “evet” oyu kullanmasının mümkün olamayacağını açıkladı.

Özbek, HSYK’ya girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özbek, Anayasa değişikliğinde paketinde öngörülen “HSYK’nın kararlarına yargı yolunu açılması” yönündeki değişikliğin anımsatılması üzerine, “Başından beri bizde yargıya açılmasını istiyoruz. Büyük yarar görüyorum. Meslektaşlarımız ikinci bir güvenceye kovuşmuş olur” dedi.

Özbek, Anayasa reformu paketine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, Anayasa reformunun kavga ve kargaşa ortamında yapılmaması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Anayasa kalıcı bir metindir. Bunun için uzlaşı gerekir. Böyle bir ortamda uzlaşılabileceğini sanmıyorum. Eğer ki referanduma gidilirse, bir vatandaş olarak, evet oyu vermem mümkün değil.”

İSTANBULHABER AJANSI
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim