Cim-Bom, Karpaty önünde beraberliği güçlükle kurtararak turu ateşe atarken Teknik Direktör Frank Rijkaard umutlu konuştu.
Hollandalı hoca, Karpaty takımının özellikle ilk 20 dakikada katı defans yaptığına dikkat çekerek, yedikleri şok golleri geriye dönüşlerde yaşadıkları sıkıntıya bağladı. Rijkaard, “Rakibimiz ilk 20 dakikada çok defansif oynadı. Oyunu kontrol ediyorduk, ancak gol pozisyonu üretmekte zorlandık. Aslında ilk yarıda topla iyiydik, ama topu kaybettiğimiz anlarda geri dönüşlerimiz çok zayıftı ve sıkıntı yaşadık” dedi.
Sarı-kırmızılı teknik adam böyle bir maçta beraberliği yakalamalarının önemli olduğunu söyledi. Rijkaard, “İlk yarıdaki hatalar nedeniyle farklı bir yenilgi de alabilirdik. Soyunma odasında körü körüne hücum yapmamamız gerektiğini konuştuk. Oyuncularımıza geriye dönüşlerde daha hızlı olmalarını ve rakibe agresif bir şekilde baskı yapmalarını söyledik. 2-1’i yakaladığımız anda şansımızın döneceğini biliyorduk. Böyle bir maçta 2-2’yi bulmak da önemliydi. Hatta galip de gelebilirdik. Bu sonuç bir başarı değil, ama mücadele için takımı tebrik etmek lazım. Rövanş maçı da kolay olmayacak. Fakat turu geçebilecek güçteyiz” ifadelerini kullandı.
‘El birliğiyle çalışıyoruz’
Hollandalı çalıştırıcı, transferle ilgili sorulara ise “Hep aynı cevabı vermek zorundayım. Yöneticilerle temas halindeyiz. El birliğiyle çalışıyoruz. Yapılması gerekenler yapılacak” yanıtını verdi.
Frank Rijkaard, Baros’u sakatlıktan yeni çıktığı için yedek soyundurduğunu sözlerine ekledi.
‘Daha şanslıyız’
Karpaty Teknik Direktörü Oleg Kononov, avantajlı bir skorla sahadan ayrıldıklarını söyledi. Rövanşa çok ciddi bir şekilde hazırlanacaklarını kaydeden Kononov, “Biz her maça galibiyet için çıkıyoruz, rakip fark etmiyor. Şu anda tabii ki, iki gol attığımız için daha şanslıyız” dedi. Genç çalıştırıcı ikinci yarıda skoru korumak için savunmaya çekilince beraberliğe razı olduklarını sözlerine ekledi. Bu arada Ukraynalı gazeteciler basın toplantısı öncesi ve sonrasında 2-2’lik sonuç nedeniyle Kononov’u alkışladılar.
Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.
İSTANBULHABER AJANSI












































