• BIST 13938.48
  • Altın 6286.21
  • Dolar 46.2607
  • Euro 53.5921
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Dev - Yol'da Zaman Aşımı

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 yıllık Dev-Yol ana davasının son sanığı Yaşar Kanbur hakkındaki davanın zaman aşımından düşürülmesine karar verdi Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun bozma kararının ardından Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci celsesi gö

Yargıtay’ın bozma ilamına uyulup uyulmamasına ilişkin beyanı sorulan Kanbur’un avukatı Ömer Kavili, ”müvekkilinin aleyhinde tek bir delil bulunmadığını, lehindeki delillerin ise yok edildiğini” savunarak, mevcut durumda, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulup uyulmamasına ilişkin görüş bildirmeyeceklerini ifade etti ve ”Mahkemenin takdirini görmek istiyoruz” dedi.

Sanık Kanbur ise mahkemeye verdiği yazılı savunmada, 1982’de başlayan davada Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 Nolu Askeri Mahkemesi’nce 1989’da TCK’nın 146/3. maddesi uyarınca, anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmaya iştirak suçundan 15 yıl hapse mahkum edildiğini hatırlattı.

Kanbur, dilekçesinde, ”Ben, 30 yıl boyunca yargılandığım bu davada, her aşamada beyan ettiğim gibi suçsuzluğumu ve beraat talebimi yinelememe karşın, bugün zaman aşımı gibi gerçeklerin ortadan çıkmadan davanın bitirilmesini kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Savcısı Murat Yılmaz, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin bozma ilamına uyulmasına oybirliğiyle karar vererek, duruşmaya devam etti.

Son diyeceği sorulan şikayetçi avukatı Savaş, ”zaman aşımının dolmadığını” iddia etti ve Kanbur’un cezalandırılmasını istedi.
 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.ulasimonline.com

www.denizhaber.com.tr

www.aksiyonhaber.com

www.thyhaber.com

www.golkartalgol.com

www.turkishmaritime.com.tr  

 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.ulasimonline.com

www.denizhaber.com.tr

www.aksiyonhaber.com

www.thyhaber.com

www.golkartalgol.com

www.turkishmaritime.com.tr  

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim