• BIST 14303.12
  • Altın 6462.15
  • Dolar 46.2725
  • Euro 53.7102
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C

Beyazıt’ta Dünya Kudüs günü kutlaması

Dünya Müslümanlarının Filistin'le dayanışma amacıyla Ramazan ayının son Cuma'sında ilan ettikleri Kudüs Günü Beyazıt Meydanı'nda kutlandı.

Meydanda toplanan gruptaki bazı kişiler, ABD ve İsrail bayrağı ile birlikte İsrail askerinin maketini yaktı. Beyazıt Meydanı'nda, Cuma namazı sonrası toplanan çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik grup, Kudüs Günü Tertip Komitesi tarafından organize edilen etkinlikte bir araya geldi. Grup, ilk olarak fotoğraflarını taşıdıkları Mavi Marmara gemisinde yaşamını yitiren 9 kişi için dua etti. 9 kişinin isimleri tek tek okundu.

'Siyonist katiller hesap verecek', 'Mavi Marmara onurumuzdur', 'Özgürlük filoları durmayacak' şeklinde sloganlar atan grup, Filistin, Hamas ve Hizbullah bayrakları taşıdı. İsimleri okunan kişi için meydanda toplanan kalabalık her beraber 'burada' diye bağırdı. Günün anlamını belirten konuşmaların ardından grup adına Kudüs Günü Tertip Komitesi adına Mehmet Şahin yaptı. Kudüs'ün tarih boyunca İslam ümmetinin adeta bir aynası olduğunu belirten Şahin, "Bu sebeple oluşturduğumuz Kudüs Günü Tertip Komitesi bu yıldan başlamak üzere her yıl Kudüs gününü ihya etme ve tüm Müslüman sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlayacak bir çalışma başlatma kararı almıştır.

Dünya Kudüs Günü'nü emperyalizme, siyonizme, zulme ve işgale karşı ümmet ve kardeşlik bilinciyle bir başkaldırı olarak görüyor, bu vesile ile Filistin ve Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele eden direnişçilerimizi tüm kalbimizle destekliyor ve yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz. Yine bu uğurda şehit olan azizlerimizi, hususan geçtiğimiz günlerde Mavi Marmara gemisinde şehit düşen kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Unutmayalım ki; Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin birlik ve beraberliğine bağlıdır. Unutmayalım ki, Her Müslüman bir kova su dökse İsrail'i sel götürür."
dedi. Tekbir getiren ve İsrail lehine sloganlar atan grup etkinlik sonunda ellerinde İsrail ve ABD bayrağı bulunan bir asker maketini yaktı. Grup açıklamalar sonrası olaysız dağıldı.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim