• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Antalya'da su taşkınları seralara zarar verdi

Antalya'da dün etkili olan sağanak sonucu Kumluca ilçesinde oluşan su taşkınları, Karacaören köyündeki bazı seralara zarar verdi.

 

Antalya'nın Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde dün etkili olan sağanak sonucu Kumluca'ya bağlı Karacaören köyünde su taşkınları yaşandı. Taşkın nedeniyle bazı seralar zarar gördü. Ortaköy, Karacaören, Yenikışla, Çayiçi ve Altınyaka köylerine ulaşım sağlayan yolun bazı yerlerinde oluşan küçük çaplı heyelanlar nedeniyle köylere ulaşım, kontrollü olarak sağlanabiliyor. 
 
Karacaören köyünde seralarında su taşkını meydana gelen vatandaşlar, bugün seralarındaki zararı kendi imkanlarıyla gidermeye başladılar. Serasında su taşkını yaşanan Yusuf Gülez, şiddetli yağışın yaklaşık 4 saat sürdüğünü, bu sırada dağın her tarafından sel geldiğini söyledi. 
 
Serasındaki ürünlerin tamamının taşkınlardan etkilendiğini ifade eden Gülez, bu şekilde bir yağışı son 10 yılda yaşamadıklarını anlattı. 
 
Serası su taşkınından zarar gören Mehmet İncediş ise taşkınların çok şiddetli olduğunu, serasındaki ürünleri köklerinden söktüğünü kaydetti. Yağış sırasında evden dışarı çakamadıklarını anlatan İncediş, ''Canımıza gelmedi, ancak seralarımızdaki ürünlerimiz heba oldu. İnşallah daha fazla bir zararımız olmadan böylelikle atlatmış oluruz'' dedi. 
 
Karacaören köyü muhtarı Özcan Öztürk de etkili sağanak nedeniyle köylerindeki bazı enerji nakil hatlarının zarar gördüğünü, bundan dolayı köyde gece boyunca elektriğin kesik olduğunu söyledi. 
 
İlçeye ulaşım sağlayan yolda da heyelan nedeniyle kısmen ulaşım sağlanamadığını belirten Öztürk, ''Dün gün boyunca yağan yağmurda köyümüzdeki bazı seralar hasar gördü. Gece boyunca elektriklerimiz kesikti, yolumuz ise kısmen, zor şartlar altında açık. Yetkililere bilgi verdik, yollarımızda çalışma yapılmasını bekliyoruz'' diye konuştu. 
 
Öte yandan köylüler köye ulaşım sağlayan yolun kapanan bazı yerlerini kendi imkanlarıyla açmaya çalıştılar. Yola devrilen ağaçları araçlar yardımıyla çeken vatandaşlar, bir bölümü açılan yoldan köylerine ulaşabildiler. 
 
Köylerin bazı mahallelerinde hala elektriklerin kesik olduğu öğrenildi. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim