Yaklaşık iki yıldır şeker hastalığı ve kalp yetmezliğinden tedavi gören Erikoğlu'nun vefatı, Denizlili sanayicileri üzdü. Erikoğlu, yarın öğle vaktinde Delikliçınar Yeni Cami'de düzenlenecek cenaze töreninden sonra defnedilecek.
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Erikoğlu'nun örnek bir insan olduğunu belirterek, "Örnek gösterilecek bir hayat hikâyesi vardır. Ticari hayatına 1937 yılında bakırcılıkla başlamış, zamanla işlerini büyüterek sanayileşmeye doğru adım atmıştır.
Üstün çabalarıyla Denizli'ye 1980'li yılların en büyük sermayeli işletmesini kazandırmıştır." dedi. Denizli'nin Erikoğlu'nu sadece ticari ve ekonomik anlamda değil, yaptırdığı okullar, üye olduğu kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetleriyle de yakından tanıdığını ifade eden Özer, "Özellikle eğitim öğretime katkıları, ne kadar örnek işler yaptığının göstergesidir.
DTO olarak olarak, örnek insan Ahmet Nuri Erikoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.
Erikoğlu'nun damadı, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci de Denizli'nin sanayi şehri olmasında katkısının çok büyük olduğunu ifade etti. Keçeci, "Denizli'nin bugünlere gelmesinde gerçekten önderlerdendir.
Dolayısıyla bugün içinde bulunduğu yatırımlar da gerek Denizli'de gerek ülkemizde gerekse dünyada önemli şirketler haline gelmişltir. Devrilen bir çınardır. Eserleriyle gelecekte de yaşayacaktır. Gelecek nesillere örnek olacak insandır." dedi.
Ahmet Nuri Erikoğlu, Denizli 1. Sanayi Sitesi kuruculuğu ve yönetim kurulu başkanlığı, Denizli 2. Sanayi Sitesi kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığı, DSO kurucu üyeliği ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.
Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamülleri AŞ, Erikoğlu Emaye Bakır Tel Sanayi AŞ, Erikoğlu HES AŞ, Erikoğlu Elektrik Sanayi Ticaret AŞ, Erikoğlu Petrol Ürünleri Turizm ve Ticaret AŞ, Akademi Göz Hastanesi gibi birçok şirketi bünyesinde barındıran Erikoğlu Holding'in de kurucusuydu.











































