• BIST 13710.07
  • Altın 6135.35
  • Dolar 46.1337
  • Euro 53.3531
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 33 °C

Afganistan'da bu yıl ölen NATO askeri 500'ü geçti

Afganistan'da 2010'da öldürülen yabancı asker sayısının en az 500 olduğu belirtildi.
Reuters ajansının bağımsız bir izleme kuruluşuna dayanarak derlediği verilere göre, Afganistan'da geçen yıl 521 olan öldürülen yabancı asker sayısı, bu yıl eylül ayında 500'e ulaştı.

Bu arada, NATO komutasındaki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF), Afganistan'ın doğusunda dün militanların saldırısında bir ISAF askerinin daha öldürüldüğünü bildirdi.

Afganistan'da artan Taliban liderliğindeki isyanı bastırmak için operasyonlarını yoğunlaştıran çoğunluğu Amerikalı yabancı askerlerin can kaybında hızlı bir artış oldu.

Öte yandan, şiddet ortamında sivil can kayıplarının da tırmandığı belirtiliyor. Afganistan'da BM'nin bu yılın ortasındaki bir raporuna göre, sivil kayıplar 2010'da yüzde 31 arttı.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim