• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Zonguldak Diyaliz-organ Nakli Derneğinden Organ Bağış Standı

Zonguldak Diyaliz-organ Nakli Derneğinden Organ Bağış Standı
Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği (ZDOD) 12 Mart Dünya Böbrek günü nedeniyle Esas 67 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezi giriş katına organ...

Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği (ZDOD) 12 Mart Dünya Böbrek günü nedeniyle Esas 67 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezi giriş katına organ bağışı standı kurdu.

Gün boyunca Esas67 Burda AVM'de ziyaretçilere açık olan organ bağışı standı bağışçılarını bekliyor. 12 Mart Dünya Böbrek günü nedeniyle kuruluna organ bağışı standı hakkında bilgi veren Zonguldak Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ayhan Kefeli, "Zonguldak Diyaliz Organ nakli derneği olarak 12 Mart Dünya Böbrek gününde Esas 67 Burda AVM'de organ bağışı standımızı açtık. Organ bağışı deyince Zonguldak halkı olarak insanların kafalarında şüpheler oluşuyor. Caizimdir değil midir verelim mi vermeyelim mi diye çelişkiler oluştuğu için biz organ bağışı standımızda din görevli arkadaşlarımızdan bir personel bulundurarak bu konuda insanlarımız aydınlatmak için yardımcı oluyor. Zonguldak olarak organ bağışı listesinde Türkiye'de 24. sırada 1601 organ bağışı bulunmakta bu organ bağışı sıralamalarını biraz daha yukarılara çıkartmak için standımızı açtık. Türkiye genelinde 28 bin 443 bekleyen hastamız var. Bu sıralamanın 22 bin 413 tanesi böbrek yetmezliğinden organ bekliyor. Biz insanlarımıza yardımcı olmak içi bu standımızı açtık. Bugün 12 Mart Dünya Böbrek günü tüm herkesin organ bağışını bekliyoruz" dedi.

Zonguldak Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Atınç Kayınova ise Dünya Böbrek gününün önemine değinerek şunları söyledi:

"Açılan stantla ilgili işin başlığına baktığınız zaman Diyaliz-Organ Nakli dediğiniz zaman biraz soğuk ve itici duruyor. Ama uzun vadeli baktığınızda herkes yaşlanacak ve birçok bulaşıcı hastalıklardan kaynaklanan, kronik hastalıklı böbrek yetmezliği ile ortaya çıkarak diyalize kadar gidecek. Yani hepimiz kronik hasta adayıyız, hepimiz diyaliz hastası adayıyız. O yüzden önemli olan bu sorunlar bizi bulduktan sonra değil bulmadan önce korunma anlamında neler yapabiliriz onun için buradayız. Her yıl mart ayının ikinci Perşembe günü Dünya Böbrek günü etkinlikleri ile geçiyor. Bizde Zonguldak'ta Zonguldak Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği olarak Esas 67 Burda AVM" de stant kurduk. Tüm herkesin desteğini bekliyoruz."

Zonguldak Diyaliz-organ Nakli Derneğinden Organ Bağış Standı

Zonguldak Diyaliz-organ Nakli Derneğinden Organ Bağış Standı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim