• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Zafer Çağlayan: Naza tahammül yok

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, PKK'nın çekilmeyi durdurmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ''İyi polis-kötü polis rolü oynayanlar var. Geldiğimiz nokta naz yapmaya, iki ileri bir geri gitmeye tahammül edilecek bir nokta değil'' dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan NTV/CNBC-e ortak yayınında Burcu Göksüzoğlu'nun soruları yanıtlıyor.
 
Bakan Çağlayan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
''İkinci çeyrekte yüzde 4,4 büyümemiz son derece olumlu. Dünya ekonomisindeki gelişmeleri görüyoruz. Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye kesintisiz büyüdü. Türkiye ekonomisinin son 10 yıldaki büyüme ortalaması 5,3.
 
Bizim ikinci çeyrekte yüzde 4,4 büyümemiz dünyaya önemli bir mesajdır. 3. çeyrekte de iyi bir büyüme oranı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu yıl büyüme oranının yüzde 3,5'in altında kalmasını beklemiyorum.
 
İHRACAT RAKAMLARI
 
İhracatta giremediğimiz pazar yok. Hizmet ihracatını çok önemsiyoruz. Dünyanın 17. hizmet ihracatıyız.
 
PİYASALARDA FED ENDİŞESİ
 
Gelişmekte olan pazarlarda dış kaynaklı etkilenmeler oluyor. Bakın bugün Endonezya, Brezilya ve Hindistan ekonomilerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ben ciddi bir sıkıntıda kalmadığımızı düşünüyorum.
 
YABANCI SERMAYE ÇIKIŞI
Türkiye bu noktada geçmiş performansını gösteremiyor. Ancak Türkiye'ye mahsus değil bu.
 
PKK'NIN ÇEKİLMEYİ DURDURMASI
 
İyi polis-kötü polis rolü oynayanlar var. Biraz daha aklıselim olmaları konusunda BDP'ye Kürt kökenli biri olarak ifade etmek istiyorum. Geldiğimiz nokta naz yapmaya iki ileri bir geri gitmeye tahammül edilecek bir nokta değil. Yıllar önce söylenemeyen şeyler artık söylenebilir hale geldi. Mızıkçılık yapmaya kimsenin tahammülü yok. İnanıyorum ki aklıselim hakim olacak.
 
DOLARIN 2 TL'Yİ GEÇMESİ
 
Sermaye hareketleri zaman zaman liman değiştirir, biz sağlam bir zemindeyiz. İhracatçının istediği doların yükselmesi değil, öngörülebilir bir rakam olmasıdır. Merkez Bankası'nın dövize müdahale etmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.''
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim