• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

"Yüzlerce şehidin geldiği dönemde zılgıtlı eğlenceyi içime sindiremedim"

"Yüzlerce şehidin geldiği dönemde zılgıtlı eğlenceyi içime sindiremedim"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Abdulkadir Ateş, Gaziantepli idarecilerin gastronomi programında zılgıtlı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Abdulkadir Ateş, Gaziantepli idarecilerin gastronomi programında zılgıtlı kutlama yapmalarına tepki gösterdi. Gaziantep'in ödülü hak ettiğini söyleyen Ateş, yüzlerce şehidin geldiği dönemde düğün evinde gibi etkinlik yapılmasını içine sindiremediğini söyledi.

Gaziantep İl Teşkilatı'nda kongre sürecine kadar geçici olarak başkanlık görevini Kültür ve Turizm eski Bakanı Abdulkadir Ateş üstlendi. Genel merkez tarafından atanan Ateş, düzenlediği ilk basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "UNESCO Gastronomi Kenti: Gaziantep" programında zılgıtlı görüntülerin sosyal medyada tepki topladığını vurgulayan Ateş, kutlamanın zamanlamasını doğru bulmadığını belirtti. İnsanların beraber eğlenip yas tutamadığını kaydeden Ateş, "Böyle bir toplum olur mu? Memleketimiz için biz CHP'liler ve sağduyulu tüm yurttaşlarımız bu konuda çok büyük kaygı duyuyor. Kaygı duymakta da haklı herkes. Beraber yas tutamayan toplum beraber gelecek inşa edemez." dedi.

KUTLAMANIN ZAMANLAMASI YANLIŞ

Bunun en güzel örneğinin de Çırağan Sarayı'nda yaşandığını aktaran Ateş, "Ben Turizm Bakanlığı yaptım. Türkiye'nin tanıtımı, illerin tanıtımı ile ilgili emek vermiş bir hemşehrinizim. Gaziantep için yapılan her tanıtım da bizim göğsümüzü kabartır. Fakat bu kadar cenaze, bu kadar can kaybı olurken zılgıtlarla, yah çekerek... UNESCO'dan aldığımız ödül, hak ettiğimiz bir ödül. Gaziantepliler olarak iftihar ediyoruz. Buna benzer 20 tane ödül almak için çalışalım. Bu ödülü almada katkısı olan herkesin de ellerinden öperim. Ama böyle bir dönemde, yüzlerce şehit verdiğimiz bir dönemde yahlarla, zılgıtlarla sanki düğün evinde gibi bir etkinlik yapmayı ben şahsen Abdulkadir Ateş olarak içime sindiremiyorum." diye konuştu.

Gaziantep'in ödül almasının güzel bir olay olduğunu ancak, kutlama ile ilgili zamanlamanın yanlış yapıldığını vurgulayan Ateş, "Böyle bir zamanlamayı nasıl düşünemedi diye benim Gaziantepli yönetici arkadaşlarımı, bizi yöneten arkadaşları da acı acı düşünüyorum. Birlikte yas tutamayacaksak, bu bizi bütün toplum olmaktan uzaklaştırır." ifadelerini kullandı.

"Yüzlerce şehidin geldiği dönemde zılgıtlı eğlenceyi içime sindiremedim"

"Yüzlerce şehidin geldiği dönemde zılgıtlı eğlenceyi içime sindiremedim"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim