• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

‘Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek’ Projesi 4 Yaşında

‘Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek’ Projesi 4 Yaşında
Yüreğir Belediyesi, "Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek" projesi dördüncü yaşını dördüzlerle kutladı.

Yüreğir Belediyesi, "Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek" projesi dördüncü yaşını dördüzlerle kutladı. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "4 yılda yaklaşık 14 bin aileye ulaştık, vatandaşlarımızın gönül kapılarını çalmaya devam edeceğiz" dedi.

Yüreğir Belediyesi'nin 2011 yılında başlattığı "Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek" projesi dördüncü yılını doldurdu. "Hoş Geldin Bebek" ekibi, projenin dördüncü yaşını Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın da katıldığı anlamlı bir etkinliğe imza atarak Yüreğir'de dünyaya gelen Gülsüm ve Mahmut Yavuz çiftinin dördüzleri ile kutladı. Engelli Koordinasyon Merkezi'ndeki kutlama etkinliğinde dördüzlerle birlikte dördüncü yaş pastasını kesen Başkan Çelikcan minik bebeklere elleri ile pasta yedirdi. Dördüzler Ali, Ahmet, Elif, Rabia ve kutlamaya katılan diğer bebeklerin ailelerine çeşitli hediyeler takdim eden Başkan Çelikcan, "Devlet artık sosyal devlet, belediyecilik sosyal belediye anlayışına büründü. Biz bu proje kapsamında 4 yılda yaklaşık 14 bin aileye ulaştık. Burada olmak projemizin dördüncü yılını vatandaşımızla aile ortamında kutlamak çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu.

Kirada oturan ve pazarlarda çorap satarak ailesinin geçimini sağlayan dördüzlerin babası Mahmut Yavuz ve eşi ile sohbet eden Başkan Çelikcan, "Baba için ekonomik olarak zorlukları mutlaka olacaktır. Özellikle anne çok yorulacak. Kaderleri güzel olsun. İnşallah anne ve babalarına, vatana, millete hayırlı birer evlat olacaklar" dedi.

Kutlama programının sonunda Başkan Çelikcan Yüreğir'de doğan bebekler ve aileleri ile birlikte selfie çekti.

PROJE BU YIL ANİ BEBEK ÖLÜMLERİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Projenin bu yıl ki teması hakkında da bilgi veren Başkan Çelikcan "Bu yıl tüm dünyanın sorunu olan ani bebek ölümlerine karşı sosyal farkındalık çalışmaları yapmayı ve eğitimde faaliyetlerinde bulunmaya karar verdik. Küçük ama hayat kurtaran bilgilerin yer aldığı broşürler hazırladık. Ekibimiz anneleri ani bebek ölümleri konusunda bilgilendiriyor. Bebekler ölmesin, anneler üzülmesin" dedi.

Belediyecilik hizmetlerinin doğumdan ölüme, tüm hayatı kapsayan uzun ve zorlu bir süreç olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Doğan her bebeğin sağlıklı büyümesi için aileleri bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında, vatandaşlarımızın gönül kapılarını çalmaya devam ediyoruz. Zor anlarında olduğu gibi en mutlu günlerinde de belediye olarak yanlarında oluyoruz. Amacımız ilçemizde sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olmaktır. Yüreğir'de doğan çocuklarımız hepimiz için yeni bir umut, Yüreğir bahçesinin taze çiçekleri ve hayat kaynaklarıdır. Çocuklarımızı doğduğu andan itibaren hayata hazırlamayı ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamayı görev edindik" şeklinde konuştu.

‘Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek’ Projesi 4 Yaşında

‘Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek’ Projesi 4 Yaşında

‘Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek’ Projesi 4 Yaşında

‘Yüreğir’e Hoş Geldin Bebek’ Projesi 4 Yaşında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim