• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Yüreğir’de Ücretsiz Halk Oyunları Kursları Devam Ediyor

Yüreğir’de Ücretsiz Halk Oyunları Kursları Devam Ediyor
Yüreğir Belediyesi tarafından hizmete açılan 11 adet kültür evi ilçede sosyal etkinliklerin adresi oldu.

Yüreğir Belediyesi tarafından hizmete açılan 11 adet kültür evi ilçede sosyal etkinliklerin adresi oldu. 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği birer eğitim merkezi olan Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri hobi ve meslek kurslarının yanı sıra ilçede her türlü etkinliklerin yapıldığı eğitim yuvası haline geldi. Bunlara en güzel örneklerden bir tanesi ise halk oyunları kursu, modern ve geleneksel dans kursları, değişik yörelere ait halk oyunları uzman eğitmenler tarafından öğrencilere öğretiliyor.

Sosyal ve Kültürel etkinliklere her öğrencinin katılmasının önemli olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Öğrencilerin bilgiye ulaşma ve elde edilen bilgilerin beceriye dönüştürülerek günlük yaşamda işe yarayacak bir şekilde kullanılması için, eğitim sürecinde sosyal etkinliklere sık sık yer verilmesi gerekmektedir. Sosyal aktivitelerle öğrencilere hayal bile edemediğimiz nitelikler kazandırılabilir. İş ve sosyal yaşamda başarılı olmanın en temel şartlarından birisi içinde bulunduğu ortamda çevresindekilerle uyumlu olmaktır. Kaynaşma ve dayanışma ruhu içerisinde hareket edebilmek, nerede ve nasıl konuşup, nasıl davranacağını bilebilmek önemli özelliklerdendir. Bu özelliklerin kazanılmasında sosyal etkinliklerin önemi büyüktür. O yüzden Yüreğir Belediyesi olarak bu mekanlarımızı Yüreğir halkımızın hizmetine açarak birçok değişik aktivitelerin yapıldığı yerler haline getirdik. Vatandaşlarımız etkinliklere katılmak için başka yerlere gitmek zorunda kalmadan kendilerine en yakın kültür evimizden faydalanıyor" dedi.

BÜTÜN KURSLAR ÜCRETSİZ

Yüreğir Kültür Evleri'nde verilen bütün kursların ücretsiz olduğunu belirten Çelikcan, şöyle devam etti:

"Fatih Terim ve Murat Göğebakan kültür evlerinde dönem boyunca devam eden modern ve geleneksel dans kurslarına katılan öğrenciler hem eğleniyor, hem de içlerindeki yetenekleri keşfederek zamanlarını daha kaliteli bir şekilde geçiriyor. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere anasınıfı yaş grubundan yetişkin gruplara kadar verilen kurslardan dileyen öğrenciler ücretsiz yararlanabiliyor. Geleneksel dans grubunda Adana ve Adıyaman yöresi halk oyunları, çiftetelli, zeybek ve Kafkas danslarını öğrenen çocuklar modern dans grubunda ise değişik kurslara katılabiliyor.

Bu tür kurslar çocukların kültürel anlamda gelişimini sağlarken aynı zamanda sosyal kazanımlarını, özgüvenlerini yükseltir. İçlerindeki saklı kalmış yetenekleri keşfetmelerinin önünü açar. Bireysel donanımları artan çocuklar da hayata daha güçlü adımlarla başlar. Kültür evlerimiz ilçe genelinde birer bilgi, meslek ve eğitim yuvaları olmaya devam ediyor."

Yüreğir’de Ücretsiz Halk Oyunları Kursları Devam Ediyor

Yüreğir’de Ücretsiz Halk Oyunları Kursları Devam Ediyor

Yüreğir’de Ücretsiz Halk Oyunları Kursları Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim