• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Yunusemre’den Bayanlara Kanser Eğitimi

Yunusemre’den Bayanlara Kanser Eğitimi
Yunusemre Belediyesi ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, "Farkındayız Kanseri Yeneceğiz" isimli çalışmayla Yunusemreli bayanlara meme kanserini anlattı.

Yunusemre Belediyesi ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, "Farkındayız Kanseri Yeneceğiz" isimli çalışmayla Yunusemreli bayanlara meme kanserini anlattı.

Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda belediye ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nin ortak çalışmasıyla ilçede yaşayan bayanlara yönelik "Farkındayız Kanseri Yeneceğiz" çalışması kapsamında eğitim verildi. Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Doktor Ümit Atman tarafından verilen eğitimde dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümcül hastalıklar sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemi olan Meme Kanseri anlatıldı. Eğitime katılan bayanlara meme kanseri konusunda uygulamalı ve ayrıntılı olarak bilgiler aktaran Uzman Doktor Ümit Atman, "Dünyada her yıl 12.7 milyon insana kanser tanısı konulmakta ve 7,6 milyonu kanserden ölmektedir. Önlem alınmazsa, dünya genelinde kanser yükünün artarak 2030 yılında 26 milyon yeni tanı kanser vakasına ve 17 milyon ölüme ulaşacağı tahmin edilmektedir. Kanserde en hızlı artış ise ülkemizin de içinde bulunduğu düşük ve orta gelirli ülkelerde olacaktır. Ülkemizde yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte, bölge veya şehirlerimizin arasında kanser görülme sıklığı açısından önemli farklılıklar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ülkemizde kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obeziteyle ilişkilidir" şeklinde konuştu.

KANSER KORUNULABİLİR BİR HASTALIKTIR

Kanserin korunulabilir bir hastalık olduğuna vurgu yapan Atman, "Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması, kanser görülme sıklığını azaltacaktır. KETEM'lerimizde "Erken Teşhis Hayat Kurtarır!" prensibiyle meme, kolorektal ve serviks kanserlerine karşı tarama hizmetleri ücretsiz verilmektedir. Ülkemizde meme kanserinin daha erken yaşlarda görülmesi nedeniyle meme kanseri tarama yaşı 40'a kadar indirilmiştir. Kanserle mücadele uzun soluklu bir maratondur ve ekonomik güç, yerel yönetimler ile birlikte halkımızın da aktif katılımını gerektirmektedir. Yunusemre ilçemizde kanserle olan mücadelemiz bütün toplumsal unsurların desteği ile devam edecektir" şeklinde konuştu.

"SAĞLIKLARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Eğitime katılan Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da bayanlarla birlikte elle muayene etme tekniklerini denedi. Uygur, 40-69 yaş arasındaki bayanların düzenli olarak kanser taraması yaptırması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: "Kanserin ismi bile ilk etapta bizi ürkütebilir. Ama burada unutmamamız gereken düzenli kontrol. Doktorumuzun da dediği gibi erken teşhis hayat kurtarıyor. Yunusemre Belediyesi olarak bayanlarımızın hem eğitimlerini hem de sağlıklarını düşünüyoruz. Bu nedenle yaptığımız bütün projelerde bayanlarımız çalışmalarımızda ilk sırada yer alıyor. Bir toplumun bilinçli ve bilgili olabilmesi için öncelikle annelerin eğitilmesi ve sağlıklı bir nesil için önce onların sağlıklı olması gerektiğine inanıyoruz"

Yunusemre’den Bayanlara Kanser Eğitimi

Yunusemre’den Bayanlara Kanser Eğitimi

Yunusemre’den Bayanlara Kanser Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim