• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Yüksekdağ: Başkan olamadı, başkomutan da olamayacak

Yüksekdağ: Başkan olamadı, başkomutan da olamayacak
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ülkenin "dört nala" büyük bir kaos ve savaşa sürüklendiğini ifade ederek bunun altında yatan sebebin başkanlık...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ülkenin "dört nala" büyük bir kaos ve savaşa sürüklendiğini ifade ederek bunun altında yatan sebebin başkanlık olduğunu savundu. Yüksekdağ, "Saray'daki zat başkan olmak istedi, olamadı. Şimdi, büyük bir savaş başlatıp başkomutan olmak istiyor. Savaş hali ortaya çıkarılırsa başkomutan olup, başkanlığa terfi etmek çok daha mümkün olacak. Ama, kusura bakmasın, başkan olamadı, başkomutan da olamayacak." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık hayali içinde olduğunu, Suriye ile girişilecek askeri bir mücadele ile önce başkomutan sonrasında da başkan olmayı planladığını ifade etti. HDP Eş Genel Başkanı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Saray'ı kurtarmak için, başkanlık heveslerini kurtarmak için bütün bir Türkiye halklarını kanlı bir maceranın içine sürüklemeye uğraşıyorlar. Bakın, Saray'daki zat başkan olmak istedi, olamadı. Şimdi, büyük bir savaş başlatıp başkomutan olmak istiyor. Savaş hali ortaya çıkarılırsa sıkıyönetimle başkomutan olup, başkanlığa terfi etmek çok daha mümkün olacaktır. Ama, kusura bakmasın, başkan olamadı, başkomutan da olamayacak."

Ülkenin içeride tam bir kaos ve şiddet sarmalı içinde olduğunu kaydeden Figen Yüksekdağ, diğer taraftan siyasi iktidarın bölgesel bir savaşın hazırlığında olduğunu iddia etti. Yüksekdağ, "İçeride savaş, tırmandırılan kaos yetmedi, şimdi bölgesel bir savaşın, Suriye'ye dönük müdahalenin düğmesine basmaya hazırlanıyorlar. Siyasi iktidar kendisi bir çıkmaza sürükleniyor olabilir, kendisi önünü göremiyor olabilir ama Türkiye halklarını böyle bir çıkmaza sürüklemeye asla ve asla hakkı yok. Suriye'ye dönük bir kara operasyonu tartışılıyor." diye konuştu.

PYD mevzilerine kesintisiz top atışlarının yapıldığını belirten HDP Eş Genel Başkanı, bunun nedeninin IŞİD'in mevzi kaybetmesinden kaynaklandığını ileri sürdü. Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'deki siyasi iktidar tam da noktada, IŞİD çeteleri artık Suriye'de tutunacak yer bulmakta zorlandığı aşamada devreye giriyor ve operasyon başlatıyor. IŞİD'e karşı mücadele etmesi gereken siyasi iktidar şuana kadar IŞİD'e karşı kılını kıpırdatmadı. El-Nusra'ya, El- Kaide türevi örgütlere yapılara karşı mücadele yürütmesi gereken siyasi iktidar aksine destek verdi. Siyasi destek, askeri destek, lojistik destek. Bugün o çeteler Suriye'de mevzi kaybetmeye başladığı noktada Suriye'ye dönük askeri bir harekatın düğmesine basıldı."

YÜKSEKDAĞ: PYD'DEN BU ZAMANA KADAR TÜRKİYE'YE DÖNÜK HERHANGİ BİR SALDIRI OLDU MU?

Kime karşı ve niçin angajman kuralların işletildiğini soran Figen Yüksekdağ, "PYD'den bu zamana kadar Türkiye'ye dönük herhangi bir ihlal, herhangi bir silahlı saldırı, bir şiddet hareketi gelişti mi? Bu soruya hiç birisi "evet gelişti böyle bir saldırı" diyemiyor. Angajman kurallarını nedense hiçbir biçimde Türkiye'yi tehdit etmeyen, Türkiye'ye dönük herhangi bir şiddet girişim olmayan PYD'ye karşı işletiyorlar. Bunun tek gerekçesi Kürt düşmanlığıdır." dedi.

'TÜRK ASKERİNİN BOĞAZINI PYD Mİ KESTİ, EL NUSRA MI KESTİ?'

Angajman kurallarının neden El-Nusra'ya karşı işletilmediğini soran HDP Eş Genel Başkanı, şöyle devam etti: "İki gün önce Hatay sınırındaki Türk askerini boğazını PYD mi kesti, El- Nusra mı kesti? Bu soruya cevap verin önce. El Nusra denetimindeki bölgeden Türk askerine dönük saldırılar gerçekleşiyor ama ne hikmetse angajman kurallarını oradaki uluslararası terör yapılanmalarına değil meşru Kürt halk güçlerine karşı işletiyorlar."

"BÖLGEDE ÇOK BÜYÜK BİR KAOSUN KAPISINI AÇIYORLAR"

Türkiye'nin terör örgütlerine destek veren ülke pozisyonuna geldiğini kaydeden Figen Yüksekdağ, Suudi Arabistan ve Katar'la yakınlaşmayı da eleştirdi. Suudi rejimi ya da Katar rejiminin ne kadar demokrat olduğunu sorgulayan Yüksekdağ, "Bölgede çok büyük bir savaşın ve kaosun kapısını açıyorlar. Türkiye halklarına sormuyorlar. Basın ve medya gibi propaganda aygıtlarına baktığınızda sanırsınız ki Türkiye çok büyük bir varlık yokluk mücadelesi içerisine girmiş." ifadelerini kullandı.

"BAŞKAN OLMAK İSTEDİ, OLAMADI; ŞİMDİ BAŞKOMUTAN OLMAK İSTİYOR"

Türkiye'nin büyük ve kanlı bir savaşa doğru "dört nala" götürüldüğünü vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Bu, Türkiye'nin "Kurtuluş Savaşı" değildir. Bu savaşın tek bir nedeni var; Saray'ın kurtuluşu. Saray'ı kurtarmak için, başkanlık heveslerini kurtarmak için bütün bir Türkiye halklarını kanlı bir maceranın içine sürüklemeye uğraşıyorlar. Bakın, Saray'daki zat başkan olmak istedi, olamadı. Şimdi, büyük bir savaş başlatıp başkomutan olmak istiyor. Niye? Savaş hali ortaya çıkarılırsa, seferberlik ilanı ile, sıkıyönetimle başkomutan olup, başkanlığa terfi etmek çok daha mümkün olacaktır. Türkiye halkların demokratik iradesiyle başkan olamayacağını çok iyi bildiği için savaş çıkarıp başkomutan olma yoluyla başkan olma hevesi peşinde koşuyor. Ama, kusura bakmasın, başkan olamadı, başkomutan da olamayacak."

Yüksekdağ: Başkan olamadı, başkomutan da olamayacak

Yüksekdağ: Başkan olamadı, başkomutan da olamayacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim