• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

YTÜ öğrencileri Ahlat’ta anaokulunun iç dizaynını yapıyor

YTÜ öğrencileri Ahlat’ta anaokulunun iç dizaynını yapıyor
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinden (YTÜ) Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen 25 kişilik öğrenci grubu, Ovakışla beldesinde bulunan bir anaokulunun iç...

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinden (YTÜ) Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen 25 kişilik öğrenci grubu, Ovakışla beldesinde bulunan bir anaokulunun iç dizaynını gönüllü olarak yapıyor.

YTÜ Öğrenci Konseyi ile İstanbul Ahlat Kültür Turizm ve Yardımlaşma Derneği (AHLATİSDER) ortaklığıyla hazırlanan "Geleceğe Umutla Bakıyorum" projesi kapsamında Ahlat'a bağlı Ovakışla beldesine gelen üniversite öğrencileri, beldedeki bir anaokulunun iç dizaynını yaparken, gerekli tüm malzeme ihtiyacını ise karşılıyor.

İlçeye gelen YTÜ öğrencilerinden Mehtap Şahin, proje kapsamında önceden görüştükleri sponsorların desteğiyle okulun iç dizaynı ve malzeme ihtiyacını karşıladıklarını ifade ederek, "Geleceğe Umutla Bakıyoruz projesi kapsamında buradayız. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak üniversitemizin farklı fakülte ve bölümlerinde okuyan 25 kişilik öğrenci ekibiyiz. Dezavantajlı bölgelerdeki çocukları mutlu etmek amacıyla Ahlat'a geldik. Burada bir hafta boyunca çalışmalarımız devam edecek. Hem çocukların yeni yapılan bu anaokulunun iç dizaynını, mobilyalarını, sandalyelerini, oyuncaklarını düzenleyeceğiz, hem de ilkokuldaki çocuklara kırtasiye ve giyim yardımı yapacağız. Şu anda anaokulumuzun iç dizaynını, duvar süslemelerini yapıyoruz. Daha sonra masa ve sandalye kurulumlarını yapacağız. Amacımız çocuklara güzel bir anasınıfı bırakmaktır. 25 kişilik ekibimiz buraya gelene kadar bu konuda sponsor bulmuştu. Sponsorlar vasıtasıyla buradaki ürünleri temin ettik" dedi.

YTÜ öğrencilerinden Ertuğrul Erkoç ise, burada 3-4 günlük bir çalışma sonucunda güzel bir anaokulu oluşturacaklarını belirterek, "Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünde okuyorum. Ahlatlıyım. 25 kişilik bir ekip olarak İstanbul YTÜ'den geliyoruz. Ortak bir amaç için bir araya geldik. Geleceğe Umutla Bakıyoruz projesi adı altında Ovakışla beldemizde yapılan bir anaokulunda çeşitli düzenlemeler yapmaya geldik. Bu amaçla 4-5 aylık bir süreçte sponsorlarla görüşmeler gerçekleştirdik. Bu sayede masa, sandalye, giyim ve oyuncak gibi çocukların ihtiyacı olabilecek birçok malzeme temin ettik. Burada 3-4 günlük bir çalışma sonucunda güzel bir anaokulu hazırlayarak, çocuklarımızın daha iyi şartlarda ve daha güzel ortamlarda eğitim alabilmeleri için güzel sınıflar yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

YTÜ öğrencilerinden Onur Erturan ise, YTÜ İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümünde okuduğunu belirterek, "Bir kaç arkadaşımızın öncülüğünde Ahlat'ta bulunan bu okula sosyal sorumluluk projemiz kapsamında yardım amaçlı geldik. Burada yapılan anaokulunun iç kısmında duvarları çeşitli görsellerle boyadık ve sponsorlarımız sayesinde çeşitli malzemeler getirdik" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim