• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Yozgat’ta kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildi

Yozgat’ta kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildi
Kızılay Yozgat Şubesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği törende Kızılay'a düzenli olarak kan bağışında bulunan 20...

Kızılay Yozgat Şubesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği törende Kızılay'a düzenli olarak kan bağışında bulunan 20 bağışçıya madalya ve teşekkür belgesi verildi.

Yozgat Kızılay Kan Bağışı Merkezi'ne en çok kan bağışı yapan bağışçılar İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle ödüllendirildiler. Kızılay Kan Bağışı Merkezi'ne kan bağışında bulunan bağışçıların her türlü övgü ve saygıya layık insanlar olduğunu söyleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç yaptığı açıklamada, "Bu güne kadar hep Kızılay'ı önemsedim. Kuruluşu Osmanlı'ya dayanan köklü bir kuruluş. Son yıllarda yapılanmasını geliştirdi, değiştirdi ve artık bir tarafta Afrika'da bir tarafta Ortadoğu'da. Nerede yardım isteyen insan varsa Türkiye Cumhuriyeti devletinin gönüllü bir kuruluşu olarak orada. İnanıyorum ki Kızılay çok daha iyi hizmetler yapacaktır. Kan bağışı yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törende Kızılay'ın faaliyetleri hakkında bilgi veren Kızılay Kan Bağışı Merkezi Doktoru Selçuk Cansız ise,"Türk Kızılay'ı Kan Merkezi Genel Müdürlüğü 18 bölge kan merkezi ve 65 kan bağışı merkezi ile gönüllü bağışçılardan aldığı kanları ihtiyaç sahiplerine hastaneler vasıtasıyla ulaştırıyor. Yozgat'ta kan bağışı merkezimizde kan tedarik sistemi içerisinde 2011 yılında yerini almış ve 6 buçuk yıldır hizmet vermektedir. Kurulduğu yıldan itibaren her yıl bir önceki yıla göre kan bağışı sayılarını artırmış, 2011 yılında 3 bin ünite olan kan bağışı sayımız 2016 yılında 12 bin üniteye ulaştı. 2017 yılının ilk 10 ayında ise 11 bin 900 ünite olan bağış sayısını yılsonunda 13 bin olarak hedefledik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise Kızılay Kan Bağışı Merkezi'ne düzenli olarak uzun süre kan veren bağışçılara madalya ve teşekkür belgeleri verildi.

Yozgat’ta kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildi

Yozgat’ta kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildi

Yozgat’ta kan bağışçıları madalya ile ödüllendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim