• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yozgat’ta arabaşı geceleri devam ediyor

Yozgat’ta arabaşı geceleri devam ediyor
Yozgat'ta kış aylarının vazgeçilmez yöresel yemeği olan arabaşı, dostlar arasında kaynaşmaya vesile oluyor.

Yozgat'ta kış aylarının vazgeçilmez yöresel yemeği olan arabaşı, dostlar arasında kaynaşmaya vesile oluyor. İlde kış aylarında her evde pişirilen arabaşı yemeği, dost ve akrabalara ikram edilerek sohbet ortamları oluşturuluyor.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Başkan Yardımcıları Talip Karslıoğlu, Ahmet Akgün ve Şahin Kılıçarslan ile birlikte belediye personelinin de katıldığı arabaşı gecesi Hayri İnal Konağı'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, arabaşının nasıl yenildiği konusunda konuklarına uygulamalı olarak bilgi verdi. Karslıoğlu, eline aldığı arabaşı hamurunu çorbasız olarak yutması davetlileri güldürdü.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, arabaşı yemeğinin Yozgat ile özdeşleştiğini söyledi. Başkan Arsan, şunları kaydetti: "Yozgat'ın uzun kış gecelerinde dostların bir araya gelmesine vesile oluyor. Kavrulmuş unla ve tavuk, kaz etinin kullanımı ile yapılan çorbası ile sunumu yapılan bir yiyeceğimizdir. Soğuk ve uzun kış gecelerinde ilimiz için önemli bir sohbet ve eğlenceye vesile oluyor. İnsanımız arabaşı vesilesi ile akrabaları ve dostlarıyla bir araya gelerek muhabbet etmiş oluyor. Bizim üzerimize düşen ise bu geleneğimizi tanıtmak ve yaşatmaktır. Bu ülkemizin pek çok şehrinde yapılmasına rağmen bu Yozgat'ımızın yöresel yemeğidir."

GRİBE, NEZLEYE İYİ GELİYOR

Kendisinin doktor olduğunu hatırlatan Arslan, gribe, nezleye de iyi geldiği söylenen arabaşı yemeğinin çorbasındaki biber ve diğer karışımların kullanılmasının hastalıklara karşı vücut direncini koruduğunu belirtti. Davetliler ise arabaşı yemeğinin Yozgat kültürünün bir parçası olduğunu ifade etti. Kışın mutlaka her evde arabaşı yemeğinin yapıldığını vurgulayan davetliler, dostlar, akrabalar davet edilerek sohbet ortamlarının oluşturulduğunu söyledi.

Yozgat’ta arabaşı geceleri devam ediyor

Yozgat’ta arabaşı geceleri devam ediyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim