• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Yozgat Türkiye’nin En Güvenli Ve En Huzurlu Vilayeti

Yozgat Türkiye’nin En Güvenli Ve En Huzurlu Vilayeti
Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Yozgat'ın Türkiye'de en huzurlu ve en güvenli vilayeti olduğunu belirterek, Yozgat'ın, yıllardan beri asayiş ve güvenlik...

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Yozgat'ın Türkiye'de en huzurlu ve en güvenli vilayeti olduğunu belirterek, Yozgat'ın, yıllardan beri asayiş ve güvenlik bakımından Türkiye'de örnek gösterilecek bir il olma özelliğinde olduğunu söyledi.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlamak amacıyla Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, gazeteciler gününü kutladı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ve yönetim kurulu üyeleri Ömer Ertuğrul, Özcan Güney,Bekir Çaylak, Ferhat Özer ve Erdoğan Budak tarafından karşılanan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, ziyarette Yozgat'ın asayiş durumu ve Adalet Bakanlığının yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi.

Yozgat'ta geçen yıl boyunca Savcılığa 7 bin 400 şikayetin ulaştığını bunlardan üçte ikisinin takipsizlikle sonuçlandığını kaydeden Başsavcı Yavuz, " Geçen yıl itibariyle 7 bin 400 dosyadan yaklaşık 2 bin 400 dosyanın yüzde 80'i asliye cezada, yüzde 20'si de ağır ceza mahkemelerinde intikal ettirilmiştir. Asliye cezaya intikal eden dosyaların yaklaşık 2 bini ise hakaret davaları oluşturmaktadır.Yozgat'ta trafik suçları ile taksirli yaralamalar da gözlenmektedir.Yozgat E-88 yol güzergahında ve özellikle Yerköy-Sorgun bölgelerinde yapılan operasyonlarda ise uyuşturucu kaçakçılığı ve suçlarına rastlanılmaktadır. Ama ilimizde işlenen ve meydana gelen suçların genel değerlendirmesini yaptığımızda ve Türkiye'nin diğer illeri ile kıyasladığımızda Yozgat'ta yargıya yansıyan dava dosyalarının daha az ve hafif suçlardan oluştuğunu görüyoruz. Bu nedenle Yozgat için Türkiye'nin hem en sakin, hem de en güvenli vilayeti diyebiliriz" dedi.

Açıklamalarında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın destek ve gayretleriyle Yozgat'ta önemli çapta adli projelerin gerçekleştirildiğini de vurgulayan Başsavcısı Yavuz, "Yozgat'ta halen devam eden Adli Tıp Kurumu, kampüs cezaevi ve Adliye Personel Eğitim Merkezi projeleri Yozgat'a katma değerler sağlayacak birbirinden önemli projelerdir. Bu projeler tamamlandığında Yozgat'ta istihdam, eğitim ve üretim artışlarıyla birlikte yerel ekonomiye de çeşitli katkılar verecektir.Yozgat'ta gerçekleştirecek adliye personel eğitim merkezimiz gibi 17 ilimizde eğitimler yapılmakta. Eğitim merkezinde yılın 9 ayı boyunca sürekli eğitim sminerleri düzenlenecek . Yani ekonomik anlamda da Yozgat'a katkı sağlamış olacak. Bu arada Yozgat'ta inşa edilmekte olan hücre sistemli kampüs cezaevinin iş yurtlarında mahkumlar üretim yapacak. Ayrıca Adli Tıp Merkezi hizmete girdiğinde . Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre il adliyeleri de Yozgat Adli Tıp Kurumundan faydalanacak" diye konuştu.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan ve Gazeteciler Cemiyetini ziyarette bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz'a teşekkür etti.

Yozgat Türkiye’nin En Güvenli Ve En Huzurlu Vilayeti

Yozgat Türkiye’nin En Güvenli Ve En Huzurlu Vilayeti

Yozgat Türkiye’nin En Güvenli Ve En Huzurlu Vilayeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim