• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yozgat merkezli FETÖ operasyonu veli şikayetleri üzerine başlatıldı

Yozgat merkezli FETÖ operasyonu veli şikayetleri üzerine başlatıldı
Yozgat merkezli 4 ilde FETÖ/PDY ile bağlantılı eğitim kurumlarına yönelik operasyonun, şehit ve gazi çocuklarının da faydalandığı ücretsiz okuma kontenjanının suistimal edildiğine dair şikayetler üzerine başlatıldığı ortaya çıktı.

Yozgat merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) ile bağlantılı eğitim kurumlarına yönelik operasyonun, şehit ve gazi çocuklarının da faydalandığı ücretsiz okuma kontenjanının suistimal edildiğine dair şikayetler üzerine başlatıldığı ortaya çıktı.

Yozgat merkezli başlatılan operasyonda gözaltına alınan O.K. N.Ö, Y.Ş, S.G. ve M.B, S.C. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Yurt dışına kaçtığı, Yozgat ''il imamı'' olduğu belirtilen D.S. ile haklarında gözaltı kararı verilen 7 zanlının ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, soruşturma söz konusu özel okullarda ücretsiz okuma hakkından faydalanan öğrencilerin velilerinin ihbarı üzerine başlatıldı.

70 velinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı
Yaklaşık 70 velinin şikayeti üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY ile bağlantılı özel okul ve dershanelerde devletin ücretsiz okuma ya da bursluluk hakkı kazanan öğrenciler için tanıdığı yüzde 3'lük ücretsiz okuma kontenjanının suistimal edildiği, FETÖ/PDY mensubu ailelerin öğrencilerinin bu haklardan yararlandırıldıkları" tespit edildi.

Söz konusu eğitim kurumlarında, "Ücretsiz okutulduğu beyan edilen gazi ve şehit çocukları başta olmak üzere fakir öğrenci velilerinden hiçbir suretle ücret alınmaması gerekirken, kırtasiye masrafı, yemek parası, kurban, gazete ve dergi aboneliği adı altında paraların alındığı, velilere 'örgütün yayın organı olan gazete ve dergilere abone olmazsanız, çocuğunuz deneme sınavlarından yararlanamaz' denilerek zorla gazete aboneliği yapıldığı ve vergi kaçakçılığıyla devletin zarara uğratıldığı" iddia edildi.

Bu kapsamda, zanlılar hakkında "FETÖ/PDY'ye üye olmak, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, kamu zararına dolandırıcılık, 213 sayılı Vergi Kanunu'na muhalefet, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim