• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Yörük Ali Efe, Türkmenlerin İmdadına Koştu

Yörük Ali Efe, Türkmenlerin İmdadına Koştu
Sivil Toplum Hareketi (STH) Aydın İl Temsilciliği'nin Suriye'deki ihtiyaç sahibi Türkmenler için düzenlediği "Kardeş Eli" kampanyasının son ayağı olan...

Sivil Toplum Hareketi (STH) Aydın İl Temsilciliği'nin Suriye'deki ihtiyaç sahibi Türkmenler için düzenlediği "Kardeş Eli" kampanyasının son ayağı olan Yörük Ali Efe TIR'ı dualarla yolcu edildi.

Sivil Toplum Hareketi Aydın İl Temsilciliği'nin Suriye'de devam eden iç savaştan mağdur olan Halep ve Bayır Bucak Türkmenleri için düzenlediği "Kardeş Eli" sloganlı yardım kampanyasının 5'inci ve son parçası olan Vali Recep Yacıcıoğlu TIR'ı Aydın'dan yolcu edildi. Törene Vali Yardımcısı Abdullah Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, STH Aydın İl Temsilcisi Hüseyin Arslan, STH üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

"SURİYE'DEKİ ATEŞİN SÖNMESİNİ DİLİYORUZ"

Kardeşlik ve birliğin mazlumiyetlerin yaşandığı dönemlerde ortaya çıktığını belirten STH Aydın Temsilcisi Hüseyin Aslan; "Müslümanlar tarihin her devrinde çok defa musibetlere uğramış ve birbirinin yardımına koşmakla sıkıntılarını azaltmış ya da çözmüştür. İşte bugün de tüm İslam coğrafyasında, özellikle yanı başımızdaki topraklarda Müslüman kanı dökülmekte çok stratejik planlar ile soykırım yapılmaktadır. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himaye ve gayretleri ile tüm kurum ve kuruluşlarla kardeşlerimizin yanındayız. Aydın'da düzenlediğimiz "Kardeş Eli" sloganlı yardım kampanyamızda bugün 5'inci ve son TIR'ı gönderiyoruz. Bu son seferde sadece kardeşlerimizin acil ihtiyacı olan gıda maddelerini bölgeye ulaştıracağız. Yeni kampanya ve projelerle bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece Suriye'de değil Türkiye'ye sığınan kardeşlerimiz ve 81 ildeki ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımız için mücadelemiz devam ediyor. Temennimiz Suriye'deki ateşin sönmesi ve "Özgür Suriye'nin dünyadaki yerini alması. Biz bu gayretlerimizle karınca misali tarafımızı belli ediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE, DÜNYANIN HER YERİNE YARDIM ULAŞTIRIYOR"

Kampanyaya destek veren Aydınlılara ve STH üyelerine teşekkür eden Vali Yardımcısı Abdullah Arslan da, "Suriye'de devam eden iç savaşta büyük zorluklar ve insanlık dramı yaşanıyor. Yaşanan acılara kayırsız kalmayan Aydın halkına ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Türk halkı, sadece Suriye'de değil dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. İnşallah Aydın'ımızdan TIR'larla gönderdiğimiz bu yardımlar, Suriye'deki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılar" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yörük Ali Efe TIR'ı dualarla Suriye sınırına doğru yola çıktı. Sadece Türkmenlerin acil ihtiyacı olan temel gıda maddelerinden oluşan Yörük Ali Efe TIR'ı il genelinde yürütülen Halep - Bayır Bucak Türkmenleri Yardım Konvoyu kampanyası kapsamında Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Adnan Menderes ve Vali Recep Yazıcıoğlu TIR'larından sonra Aydın'dan gönderilen 5'inci yardım TIR'ı oldu.

Yörük Ali Efe, Türkmenlerin İmdadına Koştu

Yörük Ali Efe, Türkmenlerin İmdadına Koştu

Yörük Ali Efe, Türkmenlerin İmdadına Koştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim