• BIST 9524.59
  • Altın 2484.391
  • Dolar 32.5152
  • Euro 34.7194
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Yolunu şaşıran gurbetçileri yanlış anlayan Acarlar ortalığı birbirine kattı

Yolunu şaşıran gurbetçileri yanlış anlayan Acarlar ortalığı birbirine kattı
Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne bağlı Acarlar Mahallesi'nde dün gece yaşanan olayların yanlış anlamadan çıktığı ortaya çıktı.

Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne bağlı Acarlar Mahallesi'nde dün gece yaşanan olayların yanlış anlamadan çıktığı ortaya çıktı. Çocuk kaçırma söylentilerinin gece yolunu kaybeden ve memleketine tatile gelen iki gurbetçi vatandaşın bir çocuğa yol sorması üzerine çıkarıldığı belirlendi. Olaylarda polis karakolu önünde toplanıp polis araçlarına zarar veren 3 kişi hakkında da adli işlem başlatıldı.

Dün gece bizzat olay yerine gelerek galeyana gelen vatandaşları sakinleştirip olayları yatıştıran Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu ancak böylesine bir olayı Aydın Emniyet Müdürlüğü olarak kimsenin burnu dahi kanamadan sonlandırılmanın da önemli olduğunu kaydetti.

"Vatandaşlarımız bilinçli olsun tahriklere de kapılmasın"

Toplumsal olayların genellikle tahrikler sonucu meydana geldiğini dün akşam da alkollü birkaç kişinin yüzlerce kişiyi tahrik ettiğini belirten Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, "Yaşanan olaylar tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklanıyor. Yaz tatili dolayısıyla memleketinde tatile gelen gurbetçi iki vatandaşımız akşam saatlerinde bölgede gezerken yolu şaşırıyor. Bir çocuğa da yolu sorunca çocuk korkuyor ve bölgedeki bazı vatandaşlarımız olayı çocuk kaçırma girişimi gibi algılıyor. Emniyet olarak olay ihbarı aldıktan hemen sonra aracı içindeki iki gurbetçi vatandaşımızla birlikte Aydın merkezde yakaladık. Şahısların ifadelerini de aldık. Netice itibariyle adli işlem başlatıldı ama herhangi bir çocuk kaçırma eylemi ya da girişimi söz konusu değil" dedi.

Gece çıkan olaylardan sonra saat 01:00 gibi kendisi de Acarlara gelen Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, "Polis olarak vatandaşın menfaatlerini korumak için elimizden geleni yaptık. Ancak araçlara zara veren 3 kişiyi de belirleyip gözaltına alarak adliyeye sevk ettik. Önemli olan kimsenin burnunun kanamamasıydı. Olayları kimsenin burnu kanamadan çözdük" diyerek duyarlı vatandaşlara ve gece Acarlar'da başarılı bir şekilde olayların büyümesini önleyip krizi yönetebilen polislere de teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim