• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Yılmaz Özdil: İstanbullular 23 Haziran’da tatile gider mi?

Yılmaz Özdil: İstanbullular 23 Haziran’da tatile gider mi?
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, 23 Haziran seçimlerinde İstanbul için çağrı yaptı.

Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında, "İstanbul tatile filan gitmeyecek.

İstanbul'un size ihtiyacı var asıl." diyerek farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlara İstanbul'a gelme çağrısında bulundu.

 

Özdil'in yazısı şöyle :

 

23 Haziran'da…

Bodrum'a kar yağacak.

Datça'da kum fırtınası var.

Çeşme'de yüzmek yasak.

Didim'de plajlar tadilatta.

Hatay'da yemek yok.

Adana 150 derece olacak.

Mersin'de nem rekor kıracak.

Eskişehir'de müzeler kapalı.

 

 

Bütün Türkiye seferber oldu, İstanbullular tatile gitmesin, oy vermeye gitsin diye esprili mesajlar yayınlanıyor.

 

 

Herkes müsterih olsun.

İstanbul'da yaşayanların bir yere gitmeye niyeti yok.

 

Tam tersine…

İstanbul'un size ihtiyacı var.

 

 

Değerli başkanım Mansur Yavaş, lütfen toplayın Ankara'da ne kadar avukat varsa, İstanbul'a gelin 23 Haziran'da, yanımızda olun.

 

Değerli başkanım Tunç Soyer, lütfen İzmir'i İstanbul'a getirin 23 Haziran'da, 35 plakalı konvoylar dolaşsın İstanbul caddelerinde.

 

Değerli başkanım Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir senfoni orkestrasını alıp gelin lütfen İstanbul'a 23 Haziran'da, açıkhava konserleri versinler,

festival havası essin İstanbul meydanlarında.

 

Değerli başkanım Zeydan Karalar, zor gündür, Adana'nın delikanlı yüreğine ihtiyacımız var, binin uçaklara otobüslere, gelin.

Değerli başkanım topuklu efemiz Özlem Çerçioğlu, davullarla zurnalarla açalım kolları, kıralım dirsekleri, vuralım dizleri, zeybeklerimizi getirin İstanbul'a.

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, hepsi İstanbul'un ilçeleridir bir nevi, değerli başkanım Osman Gürün, Muğla'yı getirin buraya.

 

 

İstanbul seçimi değildir bu.

Türkiye'nin seçimidir.

 

 

(Haftasonu Selanik'te, pembe evdeydim, etrafı da dolaştık haliyle, hem vallahi hem billahi, Gümülcine'de İskeçe'de Dedeağaç'ta Kavala'da Ekrem İmamoğlu'nu konuşuyorlar, Ekrem İmamoğlu'nu soruyorlar, yolunun açık olması için dua ediyorlar… İstanbul seçimi değildir bu.)

 

 

Her bir Mersinli'nin İstanbul'da oturan her bir Mersinli'yi ikna etmesine ihtiyacımız var 23 Haziran'da, her bir Artvinli'nin İstanbul'da yaşayan her bir Artvinli'yle beraber sandığa gitmesine ihtiyacımız var, Hatay'ın tee Hatay'da değil, yanımızda olmasına ihtiyacımız var, benim canım Trakyam, bugünler gelsin diye beklemedik mi yıllardır, herkes savrulurken umutla direnmedik mi Edirne'de Kırklareli'de Tekirdağ'da, işte o gün nihayet geldi, şimdi sizin buraya gelmenize ihtiyacımız var, Antalya, Çanakkale, Burdur, Sinop, Bolu, Kırşehir, Ardahan, Bilecik, Yalova, gelin lütfen, hem bize omuz verin, hem tarihe tanıklık edin, “Türkiyemiz demokrasisini geri kazanırken, hukuksuzluğu yenerken ben oradaydım” deyin onurla, Trabzon'daki Diyarbakır'daki Samsun'daki Van'daki Kayseri'deki Denizli'deki demokrasi gönüllüleri, gelin lütfen, bir olalım, her sandık başında onbinlerle olalım, sayım sırasında demokrasi nöbetimizi yüzbinlerle tutalım, dünya alem görsün, tarihi hep beraber yazalım.

 

 

İstanbul tatile filan gitmeyecek.

İstanbul'un size ihtiyacı var asıl.

Gelin kardeşim.

Yanımızda olun.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim