• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Yılmaz: Öğretmen, memur ve şefler güvenlik görevlisi değildir

Yılmaz: Öğretmen, memur ve şefler güvenlik görevlisi değildir
Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul içinde ve çevresinde güvenlik önlemi alması için öğretmenlere gönderdiği...

Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul içinde ve çevresinde güvenlik önlemi alması için öğretmenlere gönderdiği talimata tepki gösterdi. Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, gönderilen talimatla öğretmen, memur ve şeflerin kurumlarında uzman güvenlik görevlisi, Özel Harekat polisi gibi olmalarını istediğini, bunun doğru olmadığını söyledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şubesi, Öğretmenlik mesleğinin 1739 sayılı Kanun'da, "devletin eğitim öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan bir ihtisas mesleğidir" diye tarif edildiğine dikkat. Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğretmenlerin başkaca bir sorumluluğu bulunmadığını belirtti. Bakanlığın eğitim sisteminin onlarca sorunu varken illere gönderdiği talimatla öğretmenlerin, memur ve şeflerin kurumlarında adeta uzman güvenlik görevlisi, Özel Harekât polisi gibi olmalarını istediğini vurgulayan Yılmaz, "Gelen talimatla kıymetli meslektaşlarımızdan; okula gelen tüm ziyaretçileri yakından takip etmeleri, girilmez uyarılı yerlerde izinsiz dolaşanlara mani olması, şüpheli hareketlerde bulunanların hareketlerini kontrol etmesi, kuruma girişte elinde bir şey varken çıkarken olmama ya da tam tersi durumlara dikkat etmesi, hırsızlık ve sabotaj gibi olaylara karşı önlem alması, mesai saati sonunda çöplerin çöpte bulunmasını sağlaması, demirbaşlarla ilgili bilgileri günlük emniyet kontrol çizelgesine işlemesi gibi görevler isteniyor." dedi.

Ülkedeki eğitim başarısı ve öğretmenlerin çalışma koşulları ve çalışma süreleri ortada iken uzman bir güvenlik görevlisinin yapabileceği bir vazifenin ve sorumluluğun öğretmenlere yüklenmesinin doğru olmadığını dile getiren Yılmaz şunları ekledi: "Kurulduğumuz günden beri en fazla üzerinde durduğumuz alanlardan birisi olan okullarımızın güvenlik sorununu bu şekilde çözemezsiniz, aksine öğretmenlerimizin performansını düşürerek eğitim başarımızı da daha da kötüye götürürsünüz. Yapılacak olan ortadadır okulların güvenliği alanında uzman personellerle yani güvenlik görevlileri ile sağlanmalı nöbetçi öğretmen ise nöbeti esnasında öğrencilerimizin içinde olup onlara sosyal, mesleki rehberlik yapmalı ve öğrenci öğretmen kaynaşması sağlanmalıdır. Bu durumda okullarımız daha güvenli olacak ve eğitim başarımız da bir nebze de olsa artacaktır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim