• BIST 9548.09
  • Altın 2491.062
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.4682
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Yılmaz: Belge ve fotoğrafları PM’ye arzettim, böyle bir olay yaşanmamıştır

Yılmaz: Belge ve fotoğrafları PM’ye arzettim, böyle bir olay yaşanmamıştır
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, TBMM'deki odasından Atatürk resminin indirildiği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, TBMM'deki odasından Atatürk resminin indirildiği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisinin bu olayla ilişkilenmesini veya böyle bir iradede olduğunu son 1 hafta içinde öğrendiğini belirten Yılmaz, "Onun öncesinde benim son 1 haftada yaşadığım gibi benzer sıkıntıları yaklaşık 50 gün başka arkadaşlarımız üzerinden bu tartışma yaşandı ve tükendi. Bu sorunun cevabını ben de sizler gibi merak ediyorum. Ancak şu kadarını rahatlıkla sizlerle paylaşabiliyorum. Parti meclisimiz bütün görüşmeleri yaptı, benim de sunduğum o ana ilişkin sadece iki dakikalık benim odamda bulunduğuna ilişkin belgeleri bilgileri fotoğrafların hepsini parti meclisine arz ettim. Orada değerlendirildi. Nihai karar şudur. Böyle bir olay yaşanmamıştır. Bu iddia asılsız ve gerçek dışıdır." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin içinden geçtiği ağır ve zor süreç olduğunu belirten Yılmaz, "Çözümün tek adresi olarak partimin ve vazgeçilmezimiz olan Mustafa Kemal Atatürk üzerinden daha fazla tartışılmasına izin veren bir anlayış içerisinde olmayacağım. Bu olayın benimle ilişkilendirilmek istenildiğini öğrendiğimiz 29 Ocak 2016 Cuma gününden itibaren partimizin yetkili organlarıyla görüşmemi sürdürdüm." dedi.

Aylin Nazlıaka'nın TBMM çatısı altındaki çalışma odasına sadece 1 kez geldiğini anlatan Yılmaz, "Ve sadece 2-3 dakika kaldığı ana ilişkin bilgi ve belgeleri parti meclisi üyeleriyle paylaştım. Parti meclisi bu olayın kesinlikle yaşanmadığını, asılsız ve gerçek dışı olduğunu tespit etmiş ve bu hususta kararını vermiş, resmi açıklamasını yaptı. Bu topraklarda laikliğin, aydınlanmanın, devrimin, yeniliğin adı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ben bu kadroları Mustafa Kemal Atatürk üzerinden tanırım. Yüzyılın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'ü bu değerlerin temsilcisi olarak görürüm. Bu konuyla ilgili savunma yapmayı kendime zul görür, kendimi inkar sayarım. Yaşanabilir bir Türkiye mücadelemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun ilkelerini ve cumhuriyet değerlerini yolumuzu aydınlatacak yegane değeler olarak değerlendiririm." diye konuştu.

Mücadelelerinde bu değerlerin kendilerine yol göstermeye devam edeceğini kaydeden Yılmaz, "Ben burada genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıklıkla söylediği bir sözü hatırlatmak istiyorum. Sen doğru dur, eğri belasını bulur." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Bir gazetecinin, "Aylin Nazlıaka'nın sizin adınızı verdiği yönünde iddialar var. Sizde böyle bir bilgi var mı? Neden sizi seçtiğini düşünüyorsunuz?" sorusuna Yılmaz, şu cevabı verdi: "Benim bu olayla ilişkilenmem veya böyle bir iradede olduğumu son 1 hafta içinde öğrendim. Onun öncesinde benim son 1 haftada yaşadığım gibi benzer sıkıntıları yaklaşık 50 gün başka arkadaşlarımız üzerinden bu tartışma yaşandı ve tükendi. Bu sorunun cevabını ben de sizler gibi merak ediyorum. Ancak şu kadarını rahatlıkla sizlerle paylaşabiliyorum. Parti meclisimiz bütün görüşmeleri yaptı, benim de sunduğum o ana ilişkin sadece iki dakikalık benim odamda bulunduğuna ilişkin belgeleri bilgileri fotoğrafların hepsini parti meclisine arz ettim. Orada değerlendirildi. Nihai karar şudur. Böyle bir olay yaşanmamıştır. Bu iddia asılsız ve gerçek dışıdır."

Başka bir gazetecinin, "Fotoğraflar dediniz, içeriği nedir acaba." sorusuna Yılmaz, "O anda odama gelen ziyaretçilerin o an içerisinde odamda ziyarette bulunan ziyaretçilerin fotoğraflarını sosyal medyada bulup inceledim ve onları, o anı tek tek parti meclisi ile paylaştım." diye cevapladı.

"Atatürk'ün resmi indirilmemiş miydi sizin odanızda o anda?" sorusuna ise Yılmaz, "O fotoğraflarda Atatürk yerli yerinde duruyordu. Her zaman olduğu gibi." dedi.

"Başka bir dönemde tadilat amaçlı olabilir, başka amaçlı olabilir, o fotoğrafın indirildiği oldu mu hiç?" sorusuna ise Yılmaz, "Parti meclisimiz bütün delillere vakıftır. Bütün bilgilere vakıftır ve böyle bir olayın yaşanmadığını resmi olarak tespit etmiştir." açıklamasında bulundu.

Yılmaz: Belge ve fotoğrafları PM’ye arzettim, böyle bir olay yaşanmamıştır

Yılmaz: Belge ve fotoğrafları PM’ye arzettim, böyle bir olay yaşanmamıştır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim