• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Yıldız Teknik Üniversitesi Ve Liv Hospital İşbirliği İle “Yıldızlı Sohbetler”

Yıldız Teknik Üniversitesi Ve Liv Hospital İşbirliği İle “Yıldızlı Sohbetler”
Yıldız Teknik Üniversitesi ve Liv Hospital işbirliği ile "Yıldızlı Sohbetler" konferansı gerçekleştirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Liv Hospital işbirliği ile "Yıldızlı Sohbetler" konferansı gerçekleştirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in ev sahipliğini yaptığı etkinlikte, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti'nin yanı sıra Türkiye'nin pek çok tanınmış ismi, akademisyenler, iş dünyası ve öğrenciler bir araya geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliği ve Liv Hospital işbirliği ile gerçekleştirilen "Liv Hospital ile Yıldızlı Sohbetler" Konferansı, Yıldız Kampüsü Hünkar Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ve eşi Berrak Barut, Alpin Albayrak ve eşi Hikmet Albayrak, Aylin Tahincioğlu, Banu Çarmıklı, Esra Cevahir, Canan İmer, Neşe Gönül, Hande Sezer Pekcan, Monik İpekel, Nuray Fenercioğlu gibi pek çok ünlü isim katıldı. Konferansta Liv Hospital Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Prof. Dr. Erdal Karaöz tedavisi olamayan hastalıklarda kök hücre yaklaşımını anlatırken Araştırmacı - Yazar Lizi Behmoaras, Türk psikiyatrisinin kurucusu tabuları yıkan hekim Mahzar Osman'ın mesleki yaklaşımları ve hayat hikayesini anlattı. Alpin Albayrak ise "Günümüzde İletişimsizlik" başlığıyla kültürel ve iletişimle ilgili konularda gelişmeleri anlattı.

Etkinliğin açılışında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, etkinlikte sağlık ve iletişim konularının gündeme geleceğini aktardı. Türkiye'nin son dönemde sağlık konusunda fiziki ve teknolojik anlamda çok iyi hastaneler yaptığına dikkat çeken Rektör Yüksek, asıl yapılması gerekenin sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu aktardı. Konferansta "Kök Hücre"nin Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde bir konu olduğunu aktaran Rektör Yüksek, konferansta aynı zamanda tarih ve iletişim gibi iki önemli konuda sunumlar yapılacağını sözlerine ekledi.

"İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR"

Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti de, Liv Hospital olarak Türkiye'de 3 yılı geride bıraktıklarını her geçen gün büyüyerek sağlık sektöründe fark oluşturarak yola devam ettiklerini ifade etti. Meri İstiroti "Liv Hospital olarak çok yakında eğitim vermeye başlayacak olan İstinye Üniversitesi'ni kısa süre içinde hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemizde yalnızca tıp fakültesi değil iletişim, sosyal bilimler, işletme, mimarlık, hukuk gibi diğer bölümler de yer alacak. Bu da misyonumuza sağlık hizmet üretimi ve tıp eğitimi ile sağlık bilimleri fakültelerinin el ele olacağı başka sorumluluklar ekleyecektir" diye konuştu.

ETKİNLİK SERİSİNİN İLK AYAĞI YTÜ HÜNKAR SALONU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından başlayan Konferansta ilk olarak Alphin Albayrak Çağımızda İletişim(sizlik) konusunda sunum yaptı. Konuşmasını bilgisayar sunumu eşliğinde gerçekleştiren Albayrak, iletişimin sorunları çözmedeki önemine değinerek, sosyal medya ve sanal kimlik konularında açıklayıcı bilgiler verdi. Albayrak konuşmasında dünyada milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya uygulamalarının kullanım alışkanlıkları hakkında eleştirel bir yaklaşımla ele aldı.

Liv Hospital Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp Üretim Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Karaöz, tedavisi olmayan hastalıklarda kök hücre yaklaşımı, kök hücre tedavisinin uygulandığı alanlar, Türkiye'de yapılan çalışmalar ve araştırmalar hakkında konuştu.

Konferans, araştırmacı-yazar Lizi Behmoaras'ın "Türk psikiyatrisinin kurucusu tabuları yıkan hekim Mahzar Osman" konulu sunumu ile sona erdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Ve Liv Hospital İşbirliği İle “Yıldızlı Sohbetler”

Yıldız Teknik Üniversitesi Ve Liv Hospital İşbirliği İle “Yıldızlı Sohbetler”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim