• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Yıldırım: İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir

Yıldırım: İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir
AKP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, "İstanbul'u yatırım yapılacak cazip şehirler arasına sokacağım. Bunu da o insanlara sadece yemek yaparak sağlayamazsın" dedi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul’dan daha çok vergi alınması gerektiği görüşünü dile getirirken “Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak” yorumunu yaptı. Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun açıkladığı rakamın yanlış olduğunu söylerken “İstanbul’da 700 bin civarında Suriyeli var” dedi.

Hürriyet’ten Ertuğrul Özkök‘e konuşan Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi.

“Herkes şehrine sahip çıkmalı, burası benim şehrim derse, şehre hizmet edenleri, şehir adına sorumluluk alanları da bu yöne teşvik ederler. Diğer yandan da şehrin yaşamının kolaylaşması lazım, insanların bu şehirde yaşamaktan mutsuz olmamaları lazım.

“İstanbul’da yaşayan 15 milyon kardeştir. Farklılıklarımız bizi ayrıştıran değil, bizi zenginleştiren unsurlarımızdandır. Hiç kimse etnik kimliğinden utanmasın, aksine gurur duysun. Bu etnik kimlik bize doğuştan gelen bir şey, biz karar veremiyoruz. Ama biz bir şeyle daha çok gurur duyacağız, bayrağımızla, vatan toprağımızla, devletimizle, milletimizle, bizi birleştiren değerler bunlar, bu değerler içinde kalmak suretiyle her türlü etnik kimliğimizle rahat rahat kendimizi ifade edebiliriz. Belediye başkanının görevi buna imkân sağlamak.”

İçişleri Bakanlığı İstanbul’da 559 bin Suriyeli göçmen var diyor. Bu konuda bir brifing aldınız mı?

“Çık çık. Daha fazla, daha fazla.”

Daha fazla mı? Sizdeki bilgiye göre ne kadar?

“İstanbul’da 700 bin civarında Suriyeli var. Bunun dışında 100 bin de diğer ülkelerden gelen var. Afganistan’dan, Bangladeş’ten, İran’dan vesaire…”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim