• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

YGS öncesi beslenme ve diyet uzmanından öğrencilere uyarı

YGS öncesi beslenme ve diyet uzmanından öğrencilere uyarı
13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS'ye (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) girecek olan öğrencileri uyaran Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Ateş, sınav...

13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS'ye (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) girecek olan öğrencileri uyaran Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Ateş, sınav öncesi öğrencilerin şeker yiyerek yanlış yaptıklarını, balık, fındık, ceviz ve badem yemelerini ve güzel bir kahvaltı yapmalarını tavsiye etti.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Ateş, üniversite adaylarının heyecanla beklediği YGS sayılı günler kala doğru ve sağlıklı beslenmek çok önemli olduğunu belirterek çeşitli uyarılarda bulundu. Ateş'in uyarıları şu şekilde: "Öncelikle sınavlarda başarınızı etkileyecek hiçbir besinin tek başına mucizevi etkisinin olmadığı bilinmeli, sağlıklı ve başarılı olmak için yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uyulması gerektiği unutulmamalıdır. Öncelikle doğru bilinen fakat çok yanlış olan bir bilgiyi düzeltmekle başlayalım. Sınavlardan önce şeker yemek genel olarak herkesin yaptığı büyük bir yanlıştır. Şeker zihninizi dinç tutmaz aksine tatlı yedikten sonra kan şekeriniz hızla düşer ve zihniniz bulanır.

BESLENME ALIŞKANLIĞINIZI DEĞİŞTİRMEYİN

Sınav gününe sayılı günler kala farklı ya da içeriği bilinmeyen besinler denenmemelidir. Bu dönemde beslenme alışkanlıkları değiştirilmeden devam edilmeli ve uyku düzenine dikkat edilmelidir. Sınava hazırlanan öğrencilerin o hafta 2-3 kez balık tüketmesi önemlidir. Omega-3 açısından zengin gıdalarla beslenmek; hem öğrenmeyi kolaylaştırır hem de hafızayı güçlendirir. Balık dışında omega-3 açısından zengin olan ceviz, fındık ve badem ara öğünlerde ve kahvaltıda tercih edilebilir.

KAHVE TÜKETİMİNİZİ AZALTIN

Sınav öncesindeki hafta kafein alımı azaltılmalıdır. Yüksek kafein alımı öğrencilerde odaklanma sorunu yaşatmaktadır. Bu yüzden günde 2 fincandan fazla kahve tüketilmemelidir. Onun yerine rahatlatıcı bitki çayları tüketilebilir. Papatya, rezene, adaçayı gibi antioksidan içeriği de olan çaylardan tüketilebilir. Böylece sıvı alımı da arttırılmış olur.

CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Sınav öncesindeki akşam yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Hafif bir akşam yemeği uykudan 4 saat önce tüketilmiş olmalıdır. Ağır yiyecekler uyku kalitesini bozar ve sınav esnasında odaklanmayı azaltabilir. Ayrıca son ara öğün olarak uykudan 2 saat önce taze meyve ve ceviz tercih edilebilir. Kaliteli bir uyku için sınav öncesindeki gün kalitesiz besinlerden uzak durulması gerekir.

SINAV SABAHI MUTLAKA KAHVALTI YAPIN

Kahvaltı yapmak, güne sağlıklı başlamanın en önemli kuralıdır. Kahvaltı yapan öğrencilerin öğrenme, okuduğunu anlama ve başarı oranları kahvaltı yapmayanlara göre daha yüksektir. Haşlanmış yumurta, beyaz peynir, ceviz ve tam buğday ekmeği ile yapılan kahvaltı sınav sabahı için idealdir. Sınav sabahı kahvaltıdaki sıvı alımı çay ya da kahveden değil 1 bardak sütten karşılanmış olursa tansiyon ve şeker dengelenir böylece odaklanma arttırılabilir. Süt, protein içeriği sayesinde midenin geç boşalımını sağlar ve acıkmayı geciktirir. Bu sayede sınav esnasında öğrencilerin dikkati dağılmaz ve sınava odaklanabilir."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim