• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

“Yeteneğin Kardeşlik Olsun” Temalı Kısa Film, Kompozisyon Ve Şiir Yarışması İlgi Görüyor

“Yeteneğin Kardeşlik Olsun” Temalı Kısa Film, Kompozisyon Ve Şiir Yarışması İlgi Görüyor
Adıyaman'ın Kahta İlçesinde İkbal Kültür ve Yardım Derneği tarafından İslam Kardeşliği temalı kısa film, kompozisyon ve şiir yarışması düzenliyor.

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde İkbal Kültür ve Yardım Derneği tarafından İslam Kardeşliği temalı kısa film, kompozisyon ve şiir yarışması düzenliyor.

İkbal Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya Lise ve Üniversite öğrencileri katılabiliyor. Kahta İlçesinde okuyan öğrencilere yönelik olan yarışma 3 ayrı kategoriyi kapsamakta, yarışma sonucunda jüri üyeleri her kategorinin birincisini belirleyecek. Jüri üyelerinin belirleyeceği birinciye bir çeyrek altın, ikinciye 150 TL ve üçüncü olan öğrenciye ise sürpriz hediye verilecek. 11 Mart 2016 Tarihinde başlayan yarışmaya katılacak olan yarışmacıların eserlerini 21 Nisan 2016 tarihine kadar İkbal Kültür ve Yardım Derneğine teslim ederek başvurularını yapmaları gerekiyor.

'Yeteneğin Kardeşlik için Olsun" sloganıyla yürütülen projenin Koordinatörü Ömer Maçin, "Bu proje ile bir nebze olsun kardeşin kardeşi hatırladığı, farkına vardığı ve duygudaş olduğu fikrini öğrencilerimize hissedebilirsek ne mutlu bize. Temel amacımız öğrencilerimizin farkındalık duygularını İslam ümmetinin en çok ihtiyaç duyduğu yada en çok yara aldığı kardeşliği tekrar karınca misali canlandırabilmektir. Bu kutlu ümmetinin tekrar dirilişi aslına dönmesi ancak kardeşlik duygusunun canlandırılmasıyla mümkündür. Nitekim Yüce Allah ayeti kerimesinde de "Müminler ancak kardeştirler" buyurur. Bizler bu ayetin bilincini idrak ettiğimiz sürece ayetin vurgusuna mazhar olabiliriz. Bu kutlu yolda biz istiyoruz ki ümmet bir bütünün parçaları gibi yek vücut olsun. Bu bağlamda da Kahta'da ki lise-üniversite öğrencilerinin yeteneklerini İslam kardeşleri için kullanmalarını istiyoruz. Şimdiden tüm öğrencilerimize muvaffakiyetler diliyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca eser teslim tarihlerinin ardından bu yarışma ile ilgili ödül töreninin yapılacağı belirtildi. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilerin İkbal Kültür ve Yardım Derneğinden alınabileceği gibi İkbal Kültür ve Yardım Derneği internet adresinden de alınabileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim