• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

"Yeşil yolu istiyoruz"

"Yeşil yolu istiyoruz"
Rize'nin Hemşin ilçesinde bir grup yaylacı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı.

DERTLERİ RANT

Hemşin Parkı'nda bir araya gelerek Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlatan grup adına konuşan İsmail Tüysüz, Samistal Yaylası'nın yol çalışmalarını engelleyenler olduğuna işaret ederek, "Bu, bizim ağırımıza gitti. Artık konuşma zamanımız geldi. Yaylaların sahipleri bizleriz. Bu yayla yollarını istemeyenlerin derdi rant. Biz hem yol hem elektrik istiyoruz. Bu zamana kadar sustuk. Bizim yaylalarımıza sahip olamayan kişiler çıkıp bizim adımıza konuşuyor" dedi. Tüysüz, yol isteğiyle başlattıkları kampanyaya 500 kişinin imzasıyla destek verdiğini söyledi.Çamlıhemşin'de ise aralarında kadınların da bulunduğu vatandaşlar, yaylalarına daha rahat ulaşım için yolların bir an önce bitirilmesini talep etti.

AMAÇLARI BAŞKA

Ağusor Yaylası Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Alinoğlu, bölgede gerçek anlamda yaylacılık yapanların yol beklediğinin altını çizdi, "Huser Yaylası yol istiyor, Kaçkar Yaylası'nın da hakkı var. Karşı çıkanların amacı belli. Karşı çıkanların hayvancılık yaptığı yok. Miting yapıyorlar. Hopa'dan, Ankara'dan gelenler yol istemiyor. Amaçları başka..." diye konuştu. Yukarı Şimşirli köyünde 18 yıl muhtarlık yapan Faik Aydoğdu ise yayla halkından 5-10 kişilik bir grubun yola karşı olduğunu, karşı çıkanların büyük bölümünün dışarıdan geldiğini kaydetti. Aydoğdu ayrıca "Yola karşı çıkanlar, Galerdüzü mevkisinden Kavrun'a kadar yol yapılırken neredeydi?" diye sordu.

KARDA ZORLANIYORUZ

Kavrun Yaylası'ndaki yaylacılardan Gülten Gündoğdu, "Evlerimize, çevreye bir zararı olmadıktan sonra yol geçsin. Karda çok zorlanıyoruz. Buralara çok kar yağıyor. Yol işimizi kolaylaştıracak. Yolla ulaşım kolaylaşacak ve olumsuzluklar aza inecek" dedi. Yaz aylarında yaylaya gelen Ayten Aydın ise "İsviçre'deki yaylalara rahatlıkla ulaşılabiliyorsa benim ülkemde neden olmasın" açıklaması yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim