• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Yeşil Artvin Derneği Kurucu Başkanı: Vali madenin tehlikeli olduğunu anlatmıştı

Yeşil Artvin Derneği Kurucu Başkanı: Vali madenin tehlikeli olduğunu anlatmıştı
Yeşil Artvin Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Gazihan, Cerattepe ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeşil Artvin Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Gazihan, Cerattepe ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçmiş dönemlerde görev yapan valinin kendilerine maden ile ilgili tehlikeleri anlattığını vurgulayan Gazihan, "Gel gör ki bugünkü yöneticilerin akıl tutulmaları mı var, olay nedir? Şirket ne kadar güçlüdür? Türkiye Cumhuriyeti'ni bu şirket mi idare ediyor? Bunu da hala anlamış değiliz." dedi.

Gazihan, 1995 yılında Yeşil Artvin Derneği'ni 7 kişi ile kurduklarını ve kendisinin de kurucu başkan olduğunu belirterek, 20 yılı aşkın süredir mücadelelerini sürdürdüklerini anlattı.

Artvin'de yaşayan herkesin kucaklayabileceği bir dernek niteliğinde özverili şekilde çalıştıklarının altını çizen Gazihan, "Onun için bu insanlar bu derece birbirini tutup hareket ediyor. Biz bir araya getirene kadar da zorluklar çektik. Birisi örgüt, birisi teşkilat diyor, birisi birlikte diyor, birisi hep beraber diyor. Bunları birleştirdik." ifadelerini kullandı.

O ZAMANIN VALİSİ BİZE TEHLİKELİ OLDUĞUNU ANLATTI

Madenle ilgili geçmişte görev yapan Artvin Valisi Selahattin Onur'un tehlikelere dikkat çektiğini kaydeden Gazihan, "Maden hareketinden ilkin hiç haberimiz yoktu. O zamanın Valisi Sayın Selahattin Onur Bey bize, böyle bir tehlike olduğunu, iyi bir dernekle, birlik beraberlik içinde mücadele etmemiz gerektiğini, yoksa Artvin'in gelecekte çok büyük sıkıntılar yaşayacağını ifade etmişti." diye konuştu.

O günkü vali ile bugünkü valinin karşılaştıracak bir durumu olmadığını söyleyen Gazihan, "O gün kamu adına çünkü insanlar huzur içinde yaşar, biliyorsunuz Artvin son yıllarda, bir hafta önce en hızurlu kent seçiliyor, bir hafta sonra da en huzursuz kent oluyor. Bunda yöneticileri çok büyük payı var. Bir yığın hukuksuzluk var, hukuksal kazanımlarımız olduğu halde, kazanılmış hukuk bozuluyor, bir daha veriliyor." dedi.

Konuya ilişkin bilim adamlarıyla çalıştıklarını belirten Gazihan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şöyle güzel bir örnek vereyim, 2007 yılında Ersan Bucütoğlu diye bir doçent vardı, Trabzon'dan gelmişti. Çok güzel bir ifadesi vardı. "Artvin'in iki seçeneği var" dedi. "Ya maden kenti olacak boşalacak veyahut Artvin'de yaşayan insanların kenti olacak maden çıkmayacak'. Daha sonraki yıllarda 2012 zannediyorum. Yeni bir heyet geldi inceleme yaptılar. Aynı kararı dökümanları ile onlar verdiler. Madenciliğin burada olmayacağını ifade ettiler. Ama gel gör ki bugünkü yöneticiler akıl tutulmaları mı var, olay nedir? Şirket ne kadar güçlüdür ? Türkiye Cumhuriyeti'ni bu şirket mi idare ediyor? Bunu da hala anlamış değiliz. Onun için biz hukuksuzluğun önüne geçmek için yine hukukla mücadele için buraya geldik. Yeter ki adam gibi hukuk olsun. "Adalet mülkün temelidir" diye resim var, onu da çektik. Umudumuzu kırmadık. Çünkü yaşamak direnmektir. Elini, ayağını koyverdiğin zaman seni kimse tanımaz."Cihan

Yeşil Artvin Derneği Kurucu Başkanı: Vali madenin tehlikeli olduğunu anlatmıştı

Yeşil Artvin Derneği Kurucu Başkanı: Vali madenin tehlikeli olduğunu anlatmıştı

Yeşil Artvin Derneği Kurucu Başkanı: Vali madenin tehlikeli olduğunu anlatmıştı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim