• BIST 1.391
  • Altın 495,421
  • Dolar 8,7180
  • Euro 10,3510
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 29 °C

Yerli karpuz tezgahlarda

Yerli karpuz tezgahlarda
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yetişen yerli karpuzlar tezgâhlarda yerini aldı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yetişen yerli karpuzlar tezgâhlarda yerini aldı. Yaklaşık 1 haftadan bu yana hasat edilen karpuz, 1,5 liradan satışa sunuldu.

İzmir Ödemiş'te yetişen yerli karpuzlar tezgaha düştü. Traktör kasasında getirdiği karpuzunu satışa koyan Hasan Balcılar, çocukluktan bu yana karpuz işi ile uğraştığını belirterek, "Son yıllarda bölgemizde karpuz üretimi azıldı. Bunun en önemli nedeni son dönem sıkça gördüğümüz kabak aşılı karpuzlar" dedi. Kabak aşılı karpuzların raf ömrünün normal karpuza göre daha uzun olduğunu söyleyen Balcılar, "İçi sert fakat tadı tuzu yerinde değil. Böyle olunca da tüketici karpuz almaktan vazgeçiyor" diye konuştu.

Hibrit karpuzların da tadının eski karpuz tadında olmadığını ifade eden Balcılar, "Bizim kendi yerli karpuz tohumlarımız hemen hemen bitti. Onları koruyamadık. Şimdi hibrit veya standart olarak tabir ettiğimiz tohumlarla ekim yapıyoruz. Eskiden bir kökenden 4-5 karpuz alırken, şimdi bir kökenden tek karpuz alıyoruz. Eskiden tarladan 2-3 kez hasat ederken şimdi bir kırımda ürün bitiyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim