• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

“Yerel Gazete Al, Altın Kazan” Kampanyasına Destek Verenlere Plaket

“Yerel Gazete Al, Altın Kazan” Kampanyasına Destek Verenlere Plaket
Malatya'da, "Yerel gazete al, altın kazan" projesine destek veren Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil'e plaket verildi.

Malatya'da, "Yerel gazete al, altın kazan" projesine destek veren Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil'e plaket verildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi ile Kahveciler Esnaf Odası işbirliği çerçevesinde, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için 6 ay düzenlenen "Yerel gazete al, altın kazan" projesine desteklerinden dolayı, Kahveciler Esnaf Odası'nda düzenlenen bir programla, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil'e plaket verildi. BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, yerel gazetelerin satın alınıp sahip çıkılmasıyla yerel sorunlara daha duyarlı olunacağını belirterek, proje hakkında bilgi verdi. Abacı, "Şehirdeki yerel gazetelerin okunurluğunu ve tirajını artırmaya yönelik projeyi 6 ay boyunca, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için sürdürdük. Bunda oda başkanımızın büyük gayretleri oldu. Kendisine teşekkür plaket vermek için buradayız" dedi. Abacı, "Türkiye genelinde hem yerel, hem de yaygın basında tirajlar giderek azalıyor. Biz de bu tiraj düşüşünü arttırmanın gayreti içindeyiz.. BİK'in gazetelerin okunurluğu ve tirajlarının artmasına yönelik çalışmasının amacına ulaşacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Zamanın tanığı olan gazetelerin bir belge olduğuna dikkat çeken Abacı, yerel gazete fiyatlarının düşük olduğunu hatırlattı. BİK Müdürü Nihat Abacı, "Proje kıraathane, çay ocağı ve kafe işleticilerine bir maddi külfet getirmiyor. Çünkü ilimizde yerel gazetelerin fiyatı 25 ile 40 kuruş arasında. Kampanyayı cazip hale getirmek için, her ay bir çekilişle, kıraathane, çay ocağı ve kafelerden birine gram altın hediye ettik" ifadelerini kullandı. Kampanyanın 1 Ocak 2016'dan itibaren ise Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası ile devam ettiğini kaydeden Abacı, berberler ve kuaförlerin kampanya destek verip, yerel gazetelere sahip çıkmalarını da istedi. Abacı, projelerine destek veren Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil'e teşekkürlerini iletip, plaket verdi. Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil ise, projesinin 1 Temmuz'da başladığını ve 2015 sonuna kadar 6 ay sürdüğünü söyledi. Her ay esnafları ziyaret ettiklerini, yapılan çekiliş nedeniyle toplam 6 esnafa gram altın ödülü verildiğini vurgulayan Karanfil, "Sözü edilen projeyi BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı beyefendi ile düzenledik ve gazetelerin alınıp, okunurluk oranını arttırma adına yaptığımız çalışmada başarılı olduğumuzu ümit ediyorum. Emeklerinden dolayı BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı'yı kutluyorum" dedi. Karanfil, sözü edilen kampanyanın kıraathane, çay ocağı ve kafeler için 6 ay düzenlenip sona erdiğini işaret ederek, "Ancak üyelerimizin, müşterilerinin gazete okuma imkanını sürdürmeleri için yerel gazete almalarını devam ettirmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kahveciler Esnaf Odası ile sona eren proje, 1 Ocak 2016'dan itibaren ise Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası ile devam ediyor.

“Yerel Gazete Al, Altın Kazan” Kampanyasına Destek Verenlere Plaket

“Yerel Gazete Al, Altın Kazan” Kampanyasına Destek Verenlere Plaket

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim