• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Yenimahalle’de Çağdaşlık Eğitimleri Devam Ediyor

Yenimahalle’de Çağdaşlık Eğitimleri Devam Ediyor
Yenimahalle Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesinin 5 yıldır sürdürdüğü Çağdaşlık Eğitim projesi işbirliği...

Yenimahalle Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesinin 5 yıldır sürdürdüğü Çağdaşlık Eğitim projesi işbirliği devam ediyor. Proje kapsamında Meme Kanseri ve Erken Tanı konusu mercek altına alındı.

Batıkent Kültür Merkezinde gerçekleşen eğitim seminerine, ÇYDD Eğitim Birimi Sorumlusu Gülten Erciyas, ÇYDD Ankara Şubesi ve Gençlik Biriminden temsilciler, YENİMEK kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

PEMBE KURDELEYLE MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Seminer öncesi katılımcıları selamlayan ÇYDD Eğitim Birimi Sorumlusu Erciyas, ÇYDD ve Çağdaşlık Eğitim projesi hakkında bilgi vererek "Amacımız çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmaktır" dedi.

Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla katılımcılara pembe kurdelelerin dağıtıldığı seminerde, Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünde görevli Prof. Dr. Koray Topgül, katılımcılara meme kanserinin teşhis ve tedavi yöntemi hakkında bilgi verdi.

TEK KURTULUŞ "ERKEN TANI'

Memenin tanımıyla sunumuna başlayan Prof. Dr. Koray Topgül, "Tek kurtuluş, en büyük silah erken tanı" dedi.

Türkiye'de her 8-10 kadından 1'inin ve her 100 erkekten 1'inin meme kanserine yakalandığını hatırlatan Topgül, "Kanser 1'inci evresinde fark edildiği takdirde yüzde 100, 2'inci evrede yüzde 93, 3'üncü evrede yüzde 72 oranında tedavi edilebilirken son evrede tedavi edilebilme oranı yüzde 22'ye düşüyor" diye konuştu.

Topgül ayrıca, 20-39 yaşları arasındaki kadınların iki yılda bir doktor muayenesi, 40-49 yaşları arasındaki kadınların her yıl doktor muayenesinin yanı sıra 2 yılda bir mamografi çektirmesi, 50-69 yaş aralığındaki kadınların her yıl mamografi çektirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

TOPGÜL'E TEŞEKKÜR BELGESİ

Seminerin sonunda ÇYDD Ankara Şubesi Gençlik Birimi, Topgül'e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim