• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Yenimahalle’de Asansörlere Tam Bakım

Yenimahalle’de Asansörlere Tam Bakım
Yenimahalle Belediyesi ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası arasında asansör bakım protokolü 2 yıl geçerli olmak üzere yenilendi.

Yenimahalle Belediyesi ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası arasında asansör bakım protokolü 2 yıl geçerli olmak üzere yenilendi.

İlçedeki bütün asansörlerin bakımını kapsayan protokolü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ve Ankara Şubesi Başkanı Vekili Ahmet Enes imzaladı. Halkın can sağlığına dikkat çekilen protokol törenine odaların yönetim kurulu üyeleri ile Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu katıldı.

Yenilenen protokole göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacıyla gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi amacıyla asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumlu olacak. İlçedeki asansörler ve yürüyen merdivenler, odanın tespit ettiği mühendisler tarafından kontrolden geçecek. Kontroller sırasında güvenlik sistemlerinde uygunsuzluk görülmesi halinde ise eksiklik ve hataların giderilmesi için saptanacak belirli sürelerde ikinci kontrolü de yapılarak belediyeye bildirilecek.

İMAR AFFI FİYATLARA YANSIYACAK

Protokole göre Yenimahalle Belediyesi'nin talebi üzerine Karşıyaka, Demetevler, Yeşilevler, Özevler Demetgül, Demetlaleve Aşağı Yahyalar mahallelerinde 2981 sayılı Yasaya dayanarak imar affından yararlanılacak. Böylece bakanlığın yayımladığı fiyat skalasının taban fiyatı üzerinden ücret alınacak ve bu binalar için ilgili idare payı da alınmayacak.

Asansör konusunda toplumun duyarsızlığına dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Duyulmuyor ama yurt genelinde çok sayıda asansör kazası yaşanıyor. Gün içinde yüzlerce, bazen binlerce insan taşıyan asansörlerin can ve mal kaybına yol açmaması için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. İlçemizde özellikle Demetevler bölgemizde asansörler çok eski. Geçen yıl yüzde 75'lerde kalan denetimlerin yüzde 100" e çıkarılmasını istiyorum" dedi.

Asansörlere uygulanan bakımın amacının donanımın performansını ve güvenilirliğini arttırmak olduğunu hatırlatan Makine Mühendisleri Odası yetkilileri, meslek odalarına verdikleri önem için Yaşar'a teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim