• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, görevdeki 7 yılını anlattı

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, görevdeki 7 yılını anlattı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla 2009 yılından itibaren...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla 2009 yılından itibaren yaptığı hizmetleri ve hayata geçireceği projeleri, 7'inci yıl Değerlendirme ve Tanıtım Programı'yla vatandaşlara anlattı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programda vatandaşlara tek tek projeler hakkında bilgi veren Başkan Yaşar, doğru dürüst hizmet yolunda 7'inci gurur yılını Yenimahallelilerle paylaştı. Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Tekin Bingöl, Seyit Torun, CHP Parti Meclisi Üyeleri, milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, CHP Yenimahalle, Çankaya, Etimesgut ilçe başkanları, Yenimahalle Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Göreve geldiği 2009 yılından sonra yapılan çalışmaları anlatan Başkan Yaşar, "Halka hizmet için yapılan iş, doğru iş ise hem siyasetin, hem de siyasetçilerin kalitesini yükseltir. Şu anda Yenimahalle, Ankara'nın gözde ilçelerinden biri haline geldi. Vatandaş tarafından en çok tercih edilen bir ilçe haline geldi. Bu sadece benim değil çalışanlarımın da sayesinde. Bu hepimizin gururu. Bu yüzden de geçen iki seçimde de seçilmeyeceğim hiç aklıma gelmedi. Çünkü Yenimahalleli beni tanıyordu, ben de Yenimahalleliyi tanıyordum. Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir" dedi.

Yenimahalle Belediyesi'ni 140 milyon lira borçla devraldığını dile getiren Yaşar, "Belediyeyi kiralık araçlarıyla, kapalı hizmet alanlarıyla devraldım. Göreve geldiğimde ise hem borçları ödedim, hem de dev yatırımlar yaptım. Yenimahalle Belediyesi bugün borçlarını gününde ödeyen, itibarı yüksek ve dev yatırımlar yapan bir kurum haline geldi. İddia ediyorum işçisine maaşını gününde veren, altyapısı en güçlü ve hiçbir kuruma borcu olmayan tek belediyeyiz. Torba Yasa'dan yararlanamayan tek belediyeyiz çünkü borcumuz yok. Geldiğimde Yenimahalle'de yüzde 65 kaldırım vardı. Bugün yüzde 90'nın üzerinde. Bu dönemde de ne yapılmamış bir park, ne yapılmamış bir kaldırım kalacak. 1,5 milyon metrekare olarak aldığımız yeşil alana 7 senede 1 milyon 600 bin metrekare, 176 parkla yeşil alan ilave ettik. Biz geldiğimizde 20 parkta koşu yolu ve spor aletleri vardı. Bugün 200 parkımızda koşu yolu ve spor aletleri var. Temizlikte de öncüyüz. Ankara'yı yer altı konteynerleriyle biz tanıştırdık" diye konuştu.

Yaşar'ın ardından konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan'ın her kuruşun hesabını verdiğini ifade ederek, "Eğer biz bu yönetim anlayışını Türkiye'nin anlayışına dönüştürebilirsek, işte o zaman Türkiye kurtulacak. Bunun mücadelesini veriyoruz. Haksızlık yapanların yükseldiği değil, ahlaki düzeyi yüksek olanların yükseldiği bir Cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz. Eğer Cumhuriyet olmasaydı kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde doğan Kemal Kılıçdaroğlu, ne devlette, ne de siyasette belli bir makama gelirdi" diye konuştu. Cihan

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, görevdeki 7 yılını anlattı

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, görevdeki 7 yılını anlattı

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, görevdeki 7 yılını anlattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim