• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yenilenen Kent Tarihi Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Yenilenen Kent Tarihi Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Safranbolu Kaymakamlığı ortaklığında yürütülen "Kentin Müzesi Tarihin Sesi" isimli projenin açılışı geniş bir...

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Safranbolu Kaymakamlığı ortaklığında yürütülen "Kentin Müzesi Tarihin Sesi" isimli projenin açılışı geniş bir katılımla yapıldı.

Proje kapsamında Kent Tarihi Müzesi'nin yerli ve yabancı turistler için daha cazip bir turizm merkezi olması hedefleniyor. Safranbolu'yu ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin doğru ve yeterli bilgilendirilmesi ile lisan seçeneklerini arttırarak daha geniş kitleye hitap etmek, turistlerin tarihi Safranbolu'ya olan ilgisini artırmak ve bu sayede bölgemizin yabancı turistler tarafından daha çok tanınmasını sağlamak hedefleriyle yola çıkılan projede, gerekli altyapı çalışmaları tamamlanarak ve müzenin bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Sonraki aşamada ise müze, görsel olarak Safranbolu'nun turizm odağı olabilecek şekildi düzenlendi.

Proje kapsamında yürütülen bir diğer çalışmada, müzenin tanıtımı için gerekli görünürlük materyalleri düzenlendi. Pproje iştirakçileri ve ilgili kamu kurumları ile sivil toplum örgütleri ile toplantılar gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında müzede görevli rehberlik hizmeti veren personellere mesleki İngilizce kursu verilerek, yabancı turistlere hizmet verecek kapasiteye ulaşmaları sağlandı. Ayrıca temin edilen elektronik müze rehber sistemi ile herhangi bir kabloya, internete ihtiyaç duyulmadan müze içerisinde rehberlik almak istenen objenin numarası yazılmak suretiyle Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerinde tanıtım hizmeti alınabilecek hale getirildi.

Projenin tamamlanmasıyla ilgili olarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) yaptığı açıklamada, "Proje faaliyetleri 18.03.2016 tarihi itibariyle sona ermesine rağmen, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında Kent Tarihi Müzesi bölgemizin değerleri arasında yer almaya devam edecektir. Bu kapsamda destek yararlanıcımız olan Safranbolu Kaymakamlığı'nı özenli çalışmaları için teşekkür eder, bundan sonraki proje çalışmalarında da aynı özenle yöresel değerlerimize destek olmalarını temenni ederiz" denildi.

Açıklamaların ardından müzenin açılışı gerçekleştirildi.

Yenilenen Kent Tarihi Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Yenilenen Kent Tarihi Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Yenilenen Kent Tarihi Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim