• BIST 9526.99
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Yeni Yılı Görevlerinin Başında Karşılıyorlar

Yeni Yılı Görevlerinin Başında Karşılıyorlar
Afyonkarahisar'da, polis, jandarma, itfaiye, sivil savunma ve 112 Acil Servis ekipleri, yeni yılı görevlerinin başında karşılıyorlar.

Afyonkarahisar'da, polis, jandarma, itfaiye, sivil savunma ve 112 Acil Servis ekipleri, yeni yılı görevlerinin başında karşılıyorlar.

7 gün 24 saat esasına göre çalışan ekipler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılbaşını da görev yaptıkları mekanlarda karşıladılar. Akşam saatlerinde ekip arkadaşlarını ziyarete gelen ve çalışmaları yerinde gören Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, kentte yılbaşında olası bir yangın tehlikesine karşı yaklaşık 20 kişilik bir ekiple görevlerinin başında olduklarını ifade etti. Kentte 2015 yılında diğer yıllara göre itfaiye müdürlüğüne az iş düştüğünü söyleyen Gürsan, temennilerinin vatandaşların yangın ve afet konusunda bilinçlenerek kendilerine olan ihtiyacın azalması yönünde olduğunu kaydetti. Gürsan her yılbaşında olduğu gibi bu yeni yıl da itfaiye personellerinin görevlerinin başında olduğunu aktararak, yeni yıldan beklentileriyle ilgili olarak, "Bu yıl ekin yangınları ve ev yangınları olmak üzere toplamda 180'e yakın yangına müdahale ettik. Geçmiş yıllarda şöyle bir örnek vermek gerekirse 2011 yılında sadece Ağustos ayında 200 yangına müdahale etmiştik. İtfaiyecilik mesleği kutsal bir meslek hoşumuza da gidiyor. Biz mesleğimizde gururluyuz ve mutluyuz. 2016 yılında Allah bize iş düşürmesin. Afyon halkına da hayırlı, mutlu ve huzurlu bir yıl getirsin inşallah" diye konuştu.

Öte yandan, itfaiye merkezinde belli saatlerle tatbikat amaçlı verilen alarmlar da itfaiye erlerinin sadece 1 dakika gibi kısa bir zamanda hazırlanıp, araçlarla yangın mahalline çıkmaları ise her an göreve hazır olduklarını gösterdi.

KURUM MÜDÜRLERİ SON DURUMU GÖREVLİLERDEN 3G ÜZERİNDEN ÖĞRENDİ

Yeni yıla saatler kala itfaiye personeli gibi polis, jandarma, sivil savunma ve 112 Acil Servis ekipleri de görevlerinin başındaydılar. 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki personellere gelen acil çağrılara cevap verirken, gelen ihbarlardan dolayı merkezde zaman zaman hareketli saatlerin de yaşandığı gözlendi. Ekipler vakalara çıkarken zamanla yarışırken, Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde bir de koordinasyon toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Kamil Ay başkanlığında gerçekleştirildiği aktarılan toplantıya kentteki ilgili kurum müdürlerinin de katıldıkları belirtildi. Toplantıya katılan kurum müdürleri ayrıca, kavşaklarda görev yapan polis, 112 Acil Servis ve sivil savunma ekipleri ile 3G üzerinden görüntülü bağlantı kurarak denetim yapıp, son durum hakkında bilgiler aldılar. 3G bağlantısında görevliler ile birlikte basın mensuplarını da gören kurum müdürleri önce şaşırırken, daha sonra gazetecileri ısınmaları için koordinasyon merkezinde çay içmeye davet ettiler. Güzel diyalogların yaşandığı görüşmede basın mensupları kurum müdürlerine iyi yıllar dileklerini iletirken, kurum müdürleri de gazetecilerin yeni yılını kutladılar.

Yeni Yılı Görevlerinin Başında Karşılıyorlar

Yeni Yılı Görevlerinin Başında Karşılıyorlar

Yeni Yılı Görevlerinin Başında Karşılıyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim