• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yeni Türkiye Vizyonu kapsamında İmam-Hatiplerin rolü konferansı verildi

Yeni Türkiye Vizyonu kapsamında İmam-Hatiplerin rolü konferansı verildi
TBMM Divan Başkanlığı Üyesi Balıkesir AK Parti milletvekili Sema Kırcı, yeni Türkiye vizyonu kapsamında İmam-Hatiplerin rolü adlı konferansa katıldı.

TBMM Divan Başkanlığı Üyesi Balıkesir AK Parti milletvekili Sema Kırcı, yeni Türkiye vizyonu kapsamında İmam-Hatiplerin rolü adlı konferansa katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda gerçekleşen konferansa katılan Kırcı, kendisinin de İmam-HATİP mezunu olduğunu anlatarak insanların hayatlarının başkalarının hayatı için tecrübe olduğunu söyledi.

İç İşleri Bakanlığı destekli "Geleceğin Liderleri Yetişiyor" projesi kapsamında konuşan Kırcı, "Hayatımda bir çok idealimi gerçekleştirdim. İmam-Hatip lisesinin ablam ve ben ilk mezunlarından bir tanesiyiz. İmam-Hatiplerin bizlere ne kazandırdığının o dönemlerde pek farkında değildik. Liseden sonra Uluslar Arası İlişkiler okumak istedim. Bu yönde çalışmalar yaptım.

Türkiye'nin yüzde birle alan okullardan birine girmek ve memlekete faydalı olmak adına çalışmalara başladım. Gittiğim okulda başörtülü okuyamayacağım söylendi. Bana; başımı açarak okumam istendi. O dönemlerde babam yanımda çok yer aldı. İnatla derslere girdim. Hakkımda ise soruşturmalar günden güne arttı. Cezalar yağmur gibi gelemeye başladı"dedi.

Türkiye gündemini de değerlendiren Kırcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünya 5 ülkenin vicdanına bırakılmayacak kadar büyüktür. Bu yüzden yeryüzünde yeni bir medeniyet inşa edelim istiyoruz. İnsanların hak ve adalet prensibinde bir dünya olsun çağrısı yapıyoruz.

İmam-Hatip ruhunuz akla gelsin. Dünyanın güzel nimetlerine karşın vicdan iman ve ahiretini satmayanlardan olun. Biz bu okullarda gençler; siyer öğrensin tevsir bilsin istiyoruz. FETÖ gibi biri çıktığı zaman doğruyu bulun ve oyuna gelmeyin diye uğraşıyoruz""ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda ki konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim