• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni trend mobilyalar MODEKO’da vizyona çıktı

Yeni trend mobilyalar MODEKO’da vizyona çıktı
Türkiye'nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO–İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı, Fuar İzmir'de açıldı.

Türkiye'nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO–İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı, Fuar İzmir'de açıldı. Efor Fuarcılık tarafından bu yıl 27.'si düzenlenen fuarda, 300 seçkin markanın yeni sezon koleksiyonları yer alıyor.

Fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de fuarcılığın gelişmesi için hayata geçirdikleri Fuar İzmir'in dünyada en iyi dizayn edilmiş fuar alanlarının başında geldiğini, Türkiye'de ise eşi benzeri bulunmadığını söyledi. 2016 yılındaki fuarlarda büyüme oranının en az yüzde 50, çoğunlukla yüzde 100 olduğunu aktaran Kocaoğlu, "Fuar kompleksimizi İzmirli, Egeli Türk sanayicilerimiz, işadamlarımız kullanacak. İzmir'in ve ülkenin kalkınmasında kaldıraç rolü oynayacak. Biz yaptık, İZFAŞ şirketimiz de dünyanın, Türkiye'nin her tarafında yoğun şekilde fuarları büyütmek için çalışıyor. Çok iyi gidiyoruz. Umduğumuzdan da iyi gidiyoruz. Bu mekanda, İzmir'in bütün dinamikleri sımsıkı sarıldığında, bunun katbekat fazlasını başaracağımıza inanıyorum. Hepinizden destek bekliyorum. Sanayicisi, işadamı, esnafı, siyasetçisi, sivil toplum örgütleri temsilcileri, meslek odaları. Bunun oncusu buncusu olmaz. Hep beraber kenetleneceğiz, fuarlarımıza destek vereceğiz. Fuarlarımıza destek vermek demek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek vermek demek değil, bu sektörde iş yapanlara destek vermek demektir. Bugün mobilya fuarı, yarın mermer, ayakkabı sektörlerinde iş yapan arkadaşlarımıza destek vermektir." diye konuştu.

'İHRACATI ARTTIRMAK İÇİN YAN SANAYİYE İHTİYAÇ VAR'

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu ise mobilya sektörünün Türkiye'de yüzde 7 gerilemesine rağmen İzmir'de aynı kaldığına, hattâ ufak bir artış yaşadığına dikkat çekerek, "İzmir, mobilya sektöründe kıymetli bir noktada. İhracat oranlarını arttırmak için organize mobilya yan sanayisine ihtiyacımız var." dedi.

'İZMİR'İN MOBİLYA İHRACATININ EN AZ 4 MİLYAR DOLARA ÇIKMASI LAZIM'

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da kendilerine bini aşkın mobilyacının üye olduğunu, özellikle Kuzey Afrika pazarında başarılı çalışmalar yapıldığını söyledi. İzmir'den mobilya ihracatının en az 4 milyar dolara çıkarılması gerektiğini belirten Demirtaş, şunları kaydetti: "Fuar İzmir'de düzenlenen fuarlarla tüm sektörler zıplıyor. Gelinlik, ayakkabı, tarım, mobilya çok önemli fuarlar. İzmir sıçrama içerisine giriyor. İnşallah kongre turizmi de aynı şekilde zıplama içine girecek."

'MOBİLYA SANAYİ SİTESİ YAPILMASINI İSTİYORUZ'

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise fuarların şehir ekonomisine ve esnafa çok önemli katkılar yaptığını dile getirerek, mobilya sektörü dünyada geri gitmesine rağmen esnafın çabasıyla İzmir'de ileriye gittiğini söyledi. Esnafın zor şartlarda, ruhsat alma şansı olmayan binalarda çalıştığını dile getiren Mutlu, "Ya esnafımızın bulunduğu bölgelerin kentsel dönüşümle iyileştirilmesini ya da sanayi sitesi yapılmasını istiyoruz. Bizim arazi bulmamız zor. Bize devletin, Hazine arazisinden yerler vermesi lazım ki sanayi sitesi oluşturalım." dedi.

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir de mobilyacılar için bir sanayi sitesinin hayata geçirilmesini istedi.

Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ise Fuar İzmir'in mobilya fuarına büyük ivme kazandırdığını belirterek, Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. İşleyen, fuara bu yıl 50 ülkeden 600 yabancı ziyaretçinin katıldığını söyledi.

50 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ VAR

Bu yıl ilk kez Fuar İzmir'de düzenlenen MODEKO, geçen yıla oranla alan bazında yüzde 100, firma sayısında yüzde 50 büyüdü. Sektörün seçkin 300 katılımcı firması klasik ve modern mobilyalar, eskitme ve modüler mobilyalar, masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, bebek ve genç odaları, yatak ve yatak setleri, ofis mobilyaları, mutfak mobilyası, bahçe mobilyaları, ev dekorasyonu ve aksesuarları, aydınlatma ekipmanları gruplarındaki ürün ve hizmetlerini sergiliyor. 50 ülkeden yerli ve yabancı sektör profesyoneli İzmir'de ağırlanacak.

EN İYİ STANT YARIŞMASI YAPILACAK

Yarışmalar ve etkinliklerin de düzenleneceği fuar, tatlı rekabetleri beraberinde getirecek. 28 Şubat 2016'da sona erecek 27. İzmir Mobilya Fuarı, ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında, son gün ise saat 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek. "En İyi Stant Tasarım Yarışması" ve ödül töreninin de yapılacağı fuarın ikinci gününde, "Mobilyanın Kalbi Karabağlar" konulu bir söyleşi de yer alacak. Üçüncü gün de, "Hayatın Temeli Uyku" konulu bir sunum yapılacak.Cihan

Yeni trend mobilyalar MODEKO’da vizyona çıktı

Yeni trend mobilyalar MODEKO’da vizyona çıktı

Yeni trend mobilyalar MODEKO’da vizyona çıktı

Yeni trend mobilyalar MODEKO’da vizyona çıktı

Yeni trend mobilyalar MODEKO’da vizyona çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim