• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Yeni otobüs uygulamasına Kozan Belediye Başkanı'ndan destek

Yeni otobüs uygulamasına Kozan Belediye Başkanı'ndan destek
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Kozan-Adana arası yolcu taşıyan belediye otobüslerinin sayısının artırmasına, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk...

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Kozan-Adana arası yolcu taşıyan belediye otobüslerinin sayısının artırmasına, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk destek verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, 26 Temmuz 2014 tarihinde Kozan'a başlattığı otobüs seferlerine gösterilen yoğun ilgi ve talepten dolayı, 25 Aralık 2015 tarihinden itibaren otobüs sayısını ikiye çıkardığını ve sefer sayısını arttırdığını duyurdu. Uygulamanın ilk günü rahatsızlıklarını dile getiren Adana-Kozan arası yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, uygulamayı protesto ederek belediye otobüsünün otogardan çıkışına izin vermemişti. Vatandaşların memnuniyetle karşıladığı ve destek verdiği Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasına Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ten de destek geldi. Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada halkın yanında olduğunu belirterek 130 bin vatandaşın hakkını ve hukukunu korumakla mükellef olduğunu ve halk ne istiyor ise onu destekleyeceğini ifade etti.

Yapılan yeni uygulama ile kimsenin mağdur edilmesini istemediğini de sözlerine ekleyen Başkan Öztürk konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ulaşım konusu Büyükşehir Belediyemizin tasarrufunda olan bir konu. İlçemizde yolcu taşımacılığı yapan yüzlerce esnafımız var. Onların da haklarını korumak ve kollamakta benim görevim. Bu nedenle Büyükşehir Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü ile bir görüşme yaptım. Sayın Sözlü Kozanlı seyahat firmalarından 9 TL olan yolcu ücretinin 7 TL ye çekilmesini istediğini fakat bu talebinin karşılık bulmadığını ifade etti. Bunu üzerine Kozan'a gelen otobüsün sayısını artırdıklarını, 65 yaş üzeri ve emeklilerden ücret alınmayan ve üniversite öğrencilerinin sadece 1 TL'ye seyahat edebilecekleri bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Halkımızın memnuniyetle karşıladığı bu uygulamadan rahatsız olan esnaflarımızın büyükşehir ile oturup konuşmaları ve bir mutabakata varmaları gerekiyor. Ayrıca bu uygulamanın şahsım tarafından özellikle başlatıldığını iddia edenler oluyor. Dediğim gibi uygulama Büyükşehir Belediyemizin tasarrufu ile gerçekleşti ama ben Belediye Başkanı olarak halkın yararına olan her şeyde varım çünkü beni bu halk seçti. Ben 130 bin kişinin hakkını, hukukunu korumak zorundayım. Belediye başkanlarının görevi bu, kimse kusura bakmasın."

Yeni otobüs uygulamasına Kozan Belediye Başkanı'ndan destek

Yeni otobüs uygulamasına Kozan Belediye Başkanı'ndan destek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim