• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Yeni Devlet Hastanesi Eylül’de Açılacak

Yeni Devlet Hastanesi Eylül’de Açılacak
AK Parti Milletvekilleri Metin Çelik ile Murat Demir, beraberindeki İl Sağlı Müdürlüğü çalışanlarıyla yapımı devam eden 400 yataklı yeni devlet hastanesini...

AK Parti Milletvekilleri Metin Çelik ile Murat Demir, beraberindeki İl Sağlı Müdürlüğü çalışanlarıyla yapımı devam eden 400 yataklı yeni devlet hastanesini ziyaret etti.

Ziyarette yüklenici firma ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden detaylı bilgiler alan AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, yapımı devam eden inşaat alanını gezerek yüklenici firmanın istek ve taleplerini dinledi.

İnşaat alanını gezdikten sonra gazetecilerin sorunlarını cevaplandıran AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, yeni 400 yataklı devlet hastanesinin proje bedelinin 124 milyon TL ve yatak kapasitesinin de 528 olduğunu belirterek, hastane inşaatının yüzde 70'inin tamamlandığını ve bir aksilik çıkmazsa yeni devlet hastanesinin Eylül ayı içerisinde hizmete açılacağını kaydetti.

İnşaatı devam eden yeni devlet hastanesinin örnek bir hastane olduğunu ifade eden Metin Çelik, "Eylül ayı gibi hastaneyi hizmete açabileceğimizi düşünüyorum. Bunun yanında çevresindeki işlerle ilgili bir iki problem olduğunu tespit ettik. Onları bizde takip edeceğiz. Bunları da aşacağız. Çok güzel bir hastane yapılıyor. Türkiye'ye örnek olabilecek bir hastane yapılıyor" dedi.

"HASTANEDE GEÇİKME SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Hastanenin geciktiğine yönelik bazen eleştiriler olduğunu hatırlatan Çelik, "Bizde önceden bu hastaneyi hizmete açmak isterdik. AK Parti 2003 yılında iktidara geldi. İktidara geldiğinde ilimizde 1996 yılında temeli atılan devlet hastanesi bitirilememişti. Biz bu hastaneyi 2006-2007 yılında açılacak hale getirdik. Tam açma aşamasında iken, Hacettepe Üniversitesi'ne devri öngörüldü. Fakat ondan sonra Hacettepe ile sorunlar yaşandı. Devlet hastanesi hazır yapılmışken, bundan dolayı 7-8 yıl bundan istifade edemedik. Ondan sonra 2010-2011 yılında Bakanımıza, Hacettepe'nin buraya gelmesinin mümkün olmadığını ve yeni bir hastaneye ihtiyacımız olduğunu belirterek, yeni hastane için adım attık. 2014 yılında da gelişmelerden sonra projemiz yeniden revize edildi. Şu anda hastanemizde bir gecikme söz konusu değil. Bizde elimizden geldikçe hastanenin hızlı bir şekilde tamamlanması için uğraşıyoruz" diye konuştu.

"AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNDE HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Yeni devlet hastanesinin yanında yapımı durdurulan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile ilgilide bilgiler veren Çelik, "Şu anda bizim tek sıkıntımız, bizim üniversitemiz yan tarafta inşaatların ihalesine tekrardan sorunsuz bir şekilde çıkabilmesi için daha önceki yapılan ihalelerin bir an önce tasfiye edilmesi. Ağız Diş Sağlığı Hastanesi'nde şu anda olanlar hukuki bir süreç var. Umarım bir sıkıntı olmaz ve bu inşaatta biter" şeklinde konuştu.

"BÖLGENİN POTANSİYELİ EN YÜKSEK HASTANESİNİ YAPIYORUZ"

Yeni devlet hastanesinin bölgenin potansiyeline bakıldığında en yüksek kapasiteli hastanesi olduğunu ifade eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ise, "Hastaların hastanede yatarken huzur bulabileceği bir yer olduğunu gördük. Bu bölgenin potansiyeli en yüksek olan hastane olacak. Bununla alakalı eleştiriler çıkıyor. Ortada büyük bir iş var. Her şart düşünülerek, hareket ediliyor. Biz konuşana değil, iş yapana bakıyoruz. O konuşanlarda buraya girince de, içinden burayı yapanlara da teşekkür edecektir. Kastamonu'da her şey değişecek. İş yürüyor burada" ifadelerini kullandı.

Yeni Devlet Hastanesi Eylül’de Açılacak

Yeni Devlet Hastanesi Eylül’de Açılacak

Yeni Devlet Hastanesi Eylül’de Açılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim