• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Yeni bebeklere yeni bakım ünitesi

Yeni bebeklere yeni bakım ünitesi
Batman'da yeni doğum yapanlara hizmet verecek bir ünite açıldı. İl Valisi Azmi Çelik'in yaptığı açılışla 34 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım ünitesi hizmete girdi.

Ünitenin açılışının, İl Valisi Azmi Çelik yaptı.

Burada konuşan Çelik, sağlık Bakanlığı’nın belirlediği asgari standartlara göre 1. 2. ve 3. basamağı kapsayan yeni bir yeni doğan yoğun bakım ünitesi kurulduğunu belirtti. Kuvöz sayısının 12’den 34’e çıkarıldığına işaret eden Çelik, “Bebek ölüm hızının düşürülmesinde yeni doğan yoğun bakım hizmetlerinin önemi büyüktür. Özellikle 3. basamak yeni doğan yoğun bakım hizmeti için başka merkezlere sevk edilen bebeklerin tedavisi artık burada yapılabilecektir.

Öyle ümit ediyoruz ki, bu ünite ve bu ünitede hizmet verecek olan sağlık çalışanlarımızın fedakârca çalışmaları neticesi, ilimizdeki bebek ölüm oranlarına etki edecek ve Türkiye ortalamasının altına çekecektir.

Sevklerin azalması zaman kaybı ve maddi kayıpları önleyerek hastaların il dışına sevkinde oluşabilecek transfer anındaki risklerden hastaları koruyacak ve hastaların tedavilerini kendi şehirlerinde sürdürmelerini sağlayarak hasta ve hasta yakınlarına büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.

"İleri teknolojik bri donanıma sahip"

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, “Yeni doğan Ünitesi, riskli doğumlarla dünyaya gelen bebeklerin yaşama kazandırıldıkları yer olma özelliği taşıyor. Bebeklerin bakıma alındıkları özel kuvözler, taşıma kuvözü, T Parça canlandırıcı, CPAP cihazı, vantilatörler, özel bakım yatağı, fototerapi cihazı, anne uyum odası, izole oda gibi özel cihazlarla donatılmış bulunuyor.

Yeni doğan ünitesinde yeni doğan uzmanı, çocuk kardiyoloji uzmanı ve çocuk hastalıkları uzmanı gözetiminde ve ileri teknolojik donanımla özel bakıma ihtiyacı olan yeni doğan sorunlu bebeklere yaşam desteği veriliyor. Verilen hizmetin özelliği nedeniyle 34 kuvözlü bu ünitemizde 24 saat kesintisiz çalışma programı uygulanmaktadır” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim