• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Yemen ordusu Arap Koalisyonu’nun desteğinde Hudeyde’ye harekat başlattı

Yemen ordusu Arap Koalisyonu’nun desteğinde Hudeyde’ye harekat başlattı
Yemen ordusu ve direniş güçleri, Husilerin barışçıl çözüm teklifini reddetmesi üzerine Arap Koalisyonu'nun desteğiyle Husi militanların kontrolündeki...

Yemen ordusu ve direniş güçleri, Husilerin barışçıl çözüm teklifini reddetmesi üzerine Arap Koalisyonu'nun desteğiyle Husi militanların kontrolündeki Hudeyde limanına sabah harekat başlattı.

Askeri bir kaynak, Yemen ordusunun direniş güçleri ile birlikte Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu'nun deniz ve hava desteğiyle Hudeyde limanını Husilerden geri almak için birkaç koldan büyük bir askeri harekat başladığını açıkladı. Mahalli kaynaklar, şehrin varoşlarından şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu söyledi. Yemen ordusu, sabah saatlerinde Hudeyde'nin güneyindeki Nehayle kırsalının kontrolünün sağlandığını açıkladı.

Yemen hükümeti ise yaptığı açıklamada, Husileri suçlayarak Hudeyde limanının önemine vurgu yaptı. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, "Husileri Hudeyde limanından çıkarmak için yaptığımız barışçıl ve siyasi çözüm bulma çabalarını tükettik. Hudeyde limanının kurtarılması Husilerin çöküşünün başlamasıdır. Hudeyde limanının kontrolünün sağlanmasıyla Babul Mendep boğazında deniz trafiğinin güvenliği sağlanacak ve gönderdiği silahlarla Yemenlilerin kanlarının dökülmesini sağlayan İran'ın ellerini kesecektir" denildi.

Yemen hükümeti, Arap Koalisyonu'nun desteğiyle Hudeyde limanının tamamen kurtarılmasının ardından Hudeyde halkına karşı milli görevini yerine getireceğini, acılarını dindireceğini, şehrin bütün bölgelerinde hayatın normale dönmesini sağlayacağını tekrarladı. Hükümet, yakın zamanda Hudeyde'nin kurtuluş haberini vereceğini belirtti.

Askeri kaynaklar ise, şehri ve limanı kurtarmak için yapılan askeri harekatlarda siviller ve alt yapıya zarar vermemek için gerekenlerin yapılacağını bildirdi.

Yemen'in Kızıldeniz'deki en büyük limanı olan ve halk için büyük öneme sahip olan Hudeyde, Husi milislerin elindeki tek liman.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim